Вчені прирівняли залежність від Facebook до наркотиків

6 Липня 2016 08:48
Facebook викликає сильне звикання

© DariuszSankowski/Pixabay

Вчені Університету штату Каліфорнія в Фуллертоні прирівняли негативний вплив Facebook на мозок людини з наркотичною залежністю.

За словами фахівців, люди, яких переслідує постійне бажання перевірити аккаунт соцмережі, мають схожі порушення роботи мозку, як при вживанні важких наркотиків. Постійна взаємодія з користувачами і збір «лайків» викликає активне вироблення допаміну – гормону радості, внаслідок чого відбувається неминуче звикання, пише New York Post.

Як пояснюють вчені, якщо ж людина не отримує потрібну дозу допаміну, у неї починається так звана ломка і настирливе бажання зайти на Facebook.Якщо ж людина довго не отримує доступу до мережі у неї може розвинутися сильна депресія і пригнічений стан. Більше того, фахівці стверджують, що така залежність найбільш небезпечна для підлітків, адже коли вони не отримують в мережах очікуваної віддачі (недостатньо «лайків» або видалення з друзів ), у них стрімко падає самооцінка та розвивається невпевненість у собі, що може призвести до суїцидальних думок.

Щоб не постраждати від цифрової залежності, експерти пропонують ввести час, коли не можна користуватися інтернетом, а також обмежувати час користування. Також вчені рекомендують не починати свій день з перевірки соцмереж та пошти і не користуватися гаджетами за дві години до сну.

Джерело: nv.ua