Як навчитися правильно читати книг

18 Липня 2016 10:28

ммМало просто брати і читати всі книги підряд, потрібно правильно їх підбирати і читати в потрібний час і регулярно. Не всі книги корисні, одні можуть зробити вас успішніше, а інші зробити вас невдахою або просто забрати час даремно.

У статті ви дізнаєтеся, як правильно читати книги, як їх підбирати, чи можна читати книги всі  підряд і чи варто часто читати. Лідери – це читачі, але все залежить від того, як ви читаєте і які книги. Є начитані люди, але в житті вони нещасні і нічого не добилися в житті, так як всі прочитані книги, повинні застосовуватися на практиці.


Як навчитися правильно читати книги

Щоб навчитися правильно читати книги, вам потрібно просто читати їх регулярно, щодня. Якщо ви пропустите хоч один день і нічого не прочитаєте, то вам доведеться надолужувати згаяне і починати все спочатку. Заведіть звичку читати щодня. Навіть якщо у вас немає часу і ви, зайняті, в будь-який вільний час читайте.

 

SONY DSC

SONY DSC

 

Як довго читати книги

Також щоб правильно читати книги, вам потрібно не тільки їх читати регулярно, але і як мінімум 1-2 години на день. Це дозволить наповнити ваш мозок новими знаннями, ідеями та досвідом тих, хто написав книгу. Читати корисніше ввечері перед сном, це дозволить більше знань занести в підсвідомість і швидше заснути. Вранці можете читати тільки те, що в нагоді сьогодні. 

Читайте про можливості вголос

 Щоб навчитися правильно читати книги, вам потрібно пам’ятати, що, читаючи тільки очима, у вас працює тільки зорова пам’ять, а якщо ви читаєте вголос, то ви запам’ятовуєте як зоровою пам’яттю, так і слуховою, що дозволить більше запам’ятовувати і зберегти в підсвідомості.
сс

Перечитуйте книгу кілька разів

Щоб правильно читати книги,   намагайтеся прочитати книгу кілька разів і перечитувати її 1 раз в 3 місяці. Наша пам’ять коротка і 70% всього прочитаного ми забуває протягом тижня. Розвивайтеся і не переставайте читати ті книги, де є реальні поради для дій, які зроблять вас краще, успішніше і щасливіше.

Читайте книги успішних авторів

 Щоб навчитися правильно читати книги, вам потрібно вибирати тільки ті книги, які написані практиками, людьми, які домоглися чогось у житті і діляться своїми знаннями і досвідом з життя. Сьогодні 80% всіх книг, написані теоретиками, які нічого не добилися в житті і відповідно не зможуть дати вам ніяких корисних для дій знань. Успішна людина навіть якщо не пише красиво, може дати більше знань, ніж той, хто написав гарну книгу, але сам особисто нічого не досяг в тому, про що пише.

ссс
Читайте в тихому місці

Також щоб правильно читати книги, намагайтеся підбирати для цього тихе місце. Ось чому корисно читати книги перед сном, коли в основному менше шуму. Але якщо ви прокидаєтеся рано, то також можете почати свій день з прочитання книг, коли інші люди ще сплять.

Читання книг корисно, але все залежить від того, які книги ви читаєте. Тому щоб правильно читати книги, дорожіть часом і ретельно підбирайте ті книги, які зроблять вас сильніше, успішніше і краще. Так як потрібно розвивати не тільки наше тіло, займатися спортом, а й розвивати душу, новими знаннями та досвідом. 

1103
Намагайтеся читати швидко

Щоб правильно читати книги, вам потрібно не втрачати час і читати книги якомога швидше. Для цього візьміть книгу, прочитайте її швидко, щоб зрозуміти її суть, а вже вдруге читайте середнім темпом і виписуйте основні знання, які можна застосувати на практиці. Не варто запам’ятовувати те, що можна знайти в книзі і якщо у вас погана пам’ять просто виписуйте головні основи з книги, які вам допоможуть і навчать діяти.

Джерело: за матеріалами інтернет