Юні українські спортсмени виступлять в Олімпійських фестивалях-2017

19 Липня 2016 11:49
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Українські спортсмени віком від 14-ти до 18-ти років візьмуть участь в обох Європейських юнацьких олімпійських фестивалях (ЄЮОФ) 2017 року.

Таке рішення прийняв у понеділок, 18 липня, виконком Національного олімпійського комітету України, повідомили Укрінформу у прес-службі НОК.

“Наступного року наша команда у лютому захищатиме честь країни на зимовому Європейському юнацькому олімпійському фестивалі у турецькому місті  Ерзурум, а потім влітку виступатиме на ЄЮОФ в угорському Дьйорі”, – зазначили у прес-службі.

Нагадаємо, що Європейські юнацькі олімпійські фестивалі – це найпрестижніші континентальні змагання юних атлетів, які проводяться за ініціативи почесного президента МОК Жака Рогге раз на два роки взимку і влітку.

Представники України під егідою Національного олімпійського комітету беруть участь з 1993 року (1991-го українські спортсмени виступали у складі збірної команди CНД) і за цей час зуміли вибороти 183 медалі – 59 золотих, 62 срібні та 62 бронзові нагороди.

У різні роки участь у ЄЮОФ брали чотириразова олімпійська чемпіонка з плавання Яна Клочкова, олімпійська чемпіонка з біатлону Олена Підгрушна, бронзовий призер лондонської Олімпіади-2012 з легкої атлетики Єлизавета Бризгіна, чемпіон світу та Європи із дзюдо Георгій Зантарая та інші знані атлети.