За перші шість місяців 2016 року у Києві зафіксовано 24 температурних рекорди

5 Липня 2016 10:01

Перше півріччя 2016 року у Києві було теплішим за кліматичну норму на 2,6°С і вологим понад норму. Про це повідомляє прес-служба Центральної геофізичної обсерваторії.

“Закінчилося перше півріччя 2016 року, яке виявилось у Києві, за даними спостережень метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії, на 2,6°С теплішим за кліматичну норму (торік – на 2,8°С). Середня температура повітря за перші шість місяців року становить +8,1°С. Особливо треба відзначити лютий, який був аж на 6,2°С теплішим за кліматичну норму і тільки  у січні відмічено від’ємне відхилення -0,1°С”, – йдеться у повідомленні.

За підрахунками синоптиків, всього у столиці з початку року було зафіксовано 24 температурних рекорди. Усі вони були в сторону перевищення попередніх значень.

Що стосується опадів, то їх теж випало більше від кліматичної норми. Загалом за півроку у Києві зафіксовано 379 мм опадів, що відповідає 123% норми. Найбільш вологим став травень – дощів випало у 2,7 разів більше за норму. “За півріччя було встановлено два рекорди добової кількості опадів 15 квітня і 14 травня. Поряд з цим червень виявився найбільш сухим, коли випало лише 21% від норми. До речі, минулорічний червень був ще сухішим. Безумовно сухий червень завдав додаткових клопотів аграріям”, – повідомили у ЦГО.

Джерело: ua.112.ua