10 звичок, які призведуть до схуднення

27 Серпня 2016 12:44

Скільки б не з’являлося новомодних способів схуднути, повертаємося ми все одно до найдієвіших і давно відомих. Щоб домогтися помітного результату потрібно просто завести десяток корисних звичок. Вони допоможуть тобі ефективно худнути і не побоюватися того, що зниклі кілограми одного разу повернуться на старе місце.

e03ee50260d4c2a214e9bb661512f23e_10_privychek_kotoryye_privodyat_k_pokhudeniyu_8Напевно, всі ці звички тобі добре відомі, але чи дійсно ти дотримуєшся всіх пунктів?tochka.net допоможе тобі вдосконалити своє тіло.

  1. Стеж за тим, що ти їси

Заведи харчовий щоденник і записуй все, з’їдене за день. Коли прочитаєш замітки за тиждень – дуже здивуєшся. Швидше за все, ти їси більше, ніж думаєш. Контроль на папері піде тобі на користь. До того ж, з часом ти навчишся планувати раціон на тиждень, а це дуже зручно і дозволяє не тільки стежити за фігурою, але і заощадити час на приготування та закупівлю продуктів.

10 звичок, які призводять до схуднення

10 звичок, які призводять до схуднення© depositphotos
  1. Пий воду

У сотий раз повторимо важливе правило: людина складається з води приблизно на 80%. Вранці організм прокидається зневодненим. Тому поповнювати запаси вологи необхідно відразу після пробудження. Випивай стакан або два води натщесерце і ще по склянці перед кожним прийомом їжі. Це не тільки заповнить природну нестачу вологи, але і не дасть тобі з’їсти зайвого. А ось під час і відразу після їжі пити ні в якому разі не можна.

  1. Спочатку смаколики

Все солодке, мучне і цукрове з’їдай до 12:00 дня. Це стосується не тільки кондитерських виробів, але і фруктів. До обіду твій обмін речовин максимально швидкий, тому він з легкістю «переробить» всі прості вуглеводи. З’їдаючи солодощі в першій половині дня, ти звільнишся від бажання зжерти смачненьке перед сном. А зайві калорії за день спаляться і не осядуть сантиметрами на талії і стегнах.

10 звичок, які призводять до схуднення

10 звичок, які призводять до схуднення© depositphotos
  1. Часто і потроху

Ще один важливий принцип правильного харчування – їсти потрібно кожні 2,5-3 години. Невеликі проміжки між прийомами їжі не дозволять тобі сильно зголодніти і згодом ти не будеш «забивати» голод шкідливими перекусами, а на обід вистачить і невеликої порції. До всього іншого, часті прийоми їжі прискорюють метаболізм, а це призводить до схуднення без особливих зусиль.

10 звичок, які призводять до схуднення

10 звичок, які призводять до схуднення© depositphotos
  1. Не їж перед сном

Останній прийом їжі повинен бути не пізніше, ніж за 3 години до сну. Саме стільки часу знадобиться організму, щоб перетравити їжу. Вночі твоє тіло повинно повністю розслабитися і відпочити. Міцний сон корисний для твоєї фігури, нервової системи і здоров’я в цілому.

  1. Не пропускай сніданок

На цьому принципі базуються всі поради дієтологів. Сніданок – найважливіший прийом їжі. Не дарма в притчі говориться, що сніданок потрібно з’їсти самому, обід розділити з другом, а вечерю віддати ворогу. Хоч ця приповідка і не про схуднення, такий стан речей дуже доречно описує важливе правило втрати ваги. Сніданок повинен бути ситним і корисним. Їсти потрібно не пізніше, ніж через годину після пробудження.

10 звичок, які призводять до схуднення

10 звичок, які призводять до схуднення© depositphotos
  1. Розвантажуйся

Візьми за правило раз на тиждень влаштовувати собі розвантажувальний день. Наприклад, їж виключно сир і зелений чай. Це корисно для твого травлення і сприяє детоксикації організму.

  1. Роби зарядку

Не лінуйся робити нескладну зарядкущоранку. По-перше, це дисциплінує. По-друге, прискорює обмін речовин. По-третє, надає бадьорості, сил та енергії на весь день.

10 звичок, які призводять до схуднення

10 звичок, які призводять до схуднення© flickr.com/pamatute
  1. Не забувай про серйозні фізичні навантаження

Постарайся хоча б 2 або 3 рази на тиждень влаштовувати собі серйозні тренування: силові або інтервальні. Поєднуй і чергуйкардіонавантаження з підніманням ваги і результат не змусить себе довго чекати. Для цього не обов’язково ходити в спортзал – якщо сили волі вистачає, можна проводитиповноцінні тренування і вдома.

  1. Солодких снів

Сон – це відновлення. Щоб гормони не влаштовували страйк і не вимагали черговий шматочок шоколадки, тобі потрібно вчасно і в достатній кількості відпочивати. Заведи звичку лягати приблизно в один і той самий час, тоді ранкові підйоми не стануть такими болісними, буде вистачати сил на гімнастику, а голод протягом дня буде турбувати набагато менше.

Джерело: tochka.net