Боротьба з корупцією в Україні має декларативний характер

16 Серпня 2016 17:07

sud1

Реформи у сфері боротьби з корупцією в Україні мають декларативний характер, що зупиняє розвиток  країни, дозволячи жити по- новому за старими стандартами.

Таку думку висловив політексперт, громадський діяч Олександр Федоренко, коментуючи існуючі в Україні реформи щодо  боротьби з корупцією та запуск системи Е- декларування.

” Українець так влаштований, що шукатиме й знаходитиме нові й нові варіанти жити по- старому, ігноруючи вимоги Євросоюзу, зусилля новостворених незалежних антикорупційних організацій, “оновлену” суддівську систему. В нас влада провадить реформи не за необхідності чи за бажанням змінити країну, а ” під примусом” ЄС. Саме тому  вітчизняні реформатори залишають “лазєйки” для уникнення відповідальності. Так, наразі, поки є можливість переписувати майно на довірену особу, брати     хабарі, класти їх в трилітрові банки, а потім спокійно виїжджати з країни,  доти сенс боротьби з корупціонерами втрачає свою актуальність. Якщо реформи будуть передбачати суб’єктивність та необов’язковість, недоробленість та постійний тестовий режим,  то відповідним буде і результат”,- говорить експерт.