Дев’ять природніх способів уповільнити старіння

6 Серпня 2016 15:14
Щоб зберегти молодість, варто наносити менше косметики

© Pixabay

Щоб зберегти молодість, варто наносити менше косметики

Продовжити молодість можна не тільки за допомогою дорогих кремів і пластичного втручання.

Не секрет, що всі люди дорослішають і старіють з кожним днем. Уповільнити цей процес і довше почуватися молодою, красивою і повною сил можна завдяки деяким простим прийомам, пише Rodale Wellness.

Дев’ять природніх способів уповільнити старіння виглядають так:

1. Задуйте свічки. Дослідження показують, що в природі існують геронтогени – дрібні частинки, які прискорюють старіння організму. Ароматичні свічки зроблені з твердого парафіну і синтетичних добавок. При горінні парафін, як і соєвий віск, виділяють різні канцерогенні і прискорюючі старіння хімічні речовини. Якщо хочете влаштувати романтичну вечерю або прийняти ванну при свічках, переконайтеся, що свічки виготовлені зі 100-відсоткового бджолиного воску.

2. Киньте палити. Як би це не здавалося важко, відмова від куріння – одна з найкращих омолоджувальних процедур. Постійне куріння з часом призводить до розвитку багатьох вікових захворювань, зокрема, до атеросклерозу і пневмосклерозу.

3. Не замінюйте звичайні сигарети на електронні. Електронні сигарети найчастіше виділяють ті ж небезпечні речовини, що й ароматичні свічки. В аерозолі електронних сигарет виділяються такі токсини, як формальдегід, свинець, кадмій і нікель.


© Pixabay

© Pixabay

4. Більше рухайтеся. До швидкого старіння призводить хронічний або тимчасовий стрес. Зняти психологічну напруженість допомагає активне життя: тренування, пробіжки, прогулянки на свіжому повітрі й медитації.

5. Їжте свіжі, необроблені продукти. Щоб відчувати себе молодше біологічного віку, необхідно вживати якомога менше оброблених продуктів. У таку їжу додають фосфати, які прискорюють старіння. Перед покупкою продукту обов’язково читайте його склад.

6. Обмежте споживання цукру. Часто вживання цукру і солодощів негативно позначається на стані шкіри, зменшує її еластичність і призводить до утворення ранніх зморшок.


© Pixabay

© Pixabay

7. Проводьте час з друзями. Вчені довели, що самотність шкодить здоров’ю. Впоратися з життєвими проблемами й уникнути стресу, який прискорює старіння, дозволяє підтримка близьких людей.

8. Відмовтеся від газованих напоїв. Крім цукру, у газованій воді містяться фосфати або фосфорна кислота, які провокують хвороби серця і нирок, втрату м’язової маси, остеопороз і прискорене старіння.

9. Наносьте менше макіяжу. За іронією долі, макіяж, який наносять, щоб приховати зморшки, насправді тільки збільшує їх кількість. У багатьох косметичних засобах містяться речовини, що запускають процес передчасного старіння.

Джерело:  nv.ua