Є приводи пишатися: факти про Україну, які не можуть не тішити

24 Серпня 2016 16:45

Україну, які не можуть не тішити

1189791. Пабло Пікассо був в захваті від картин української художниці.

Українка Катерина Білокур підкорила всесвітньо відомого художника і засновника кубізму Пабло Пікассо своїми картинами, які він назвав геніальними і порівняв нашу художницю з легендарною Серафін Луіс.

 

arsenalnaya_kiev2. Станція метро «Арсенальна» у Києві є найглибшою в світі.

Так-так, саме наша «Арсенальна», глибина якої 105 метрів, – найглибша станція метро в світі. Вона була відкрита в 1960 році і отримала назву від великого заводу «Арсенал», що знаходиться пруч, а в 1987 році навіть отримала статус «пам’ятка архітектури місцевого значення».

 

marganec-23. Україна славиться найбільшим запасом марганцевих руд в світі.

Нікопольський марганцевий басейн – саме той «герой», який забезпечує нашу країну (і не тільки), такими величезними запасами руд марганцю (11% всіх світових запасів) і, безсумнівно, таким гучним статусом. Він знаходиться на півдні України, в Запорізькій та Дніпровській областях.Відкритий він був ще в 1883 році, а промислова розробка руд почалася в 1886-му.

 

1-364. Українська мова – наймелодійніша після італійської.

На конкурсі мов у Парижі в 1934 році українська мова дійсно зайняла друге місце за мелодійністю, поступившись італійській. Також вона посіла третє місце після французької та перської за такими критеріями: фонетика, лексика, фразеологія, структура речень.

 

6cbf97f3c48f810167a6ab881fae63ad83beb03f5. Український духовий інструмент трембіта, є найдовшим духовим музичним інструментом в світі.

Цей музичний інструмент, батьківщиною якого є Україна, зустрічається у гуцулів, а також польських, хорватських, далматських, румунських, словенських та угорських пастухів. Поширена трембіта в основному в Українських Карпатах і на території Польщі. З давніх-давен її використовували щоб повідомляти про різні значимі події і для виконання пастуших мелодій.

 

1430583854_ranqj5kypky6. Друга по довжині печера в світі знаходиться в Україні.

Печера «Оптимістична», яка розташована на Поділлі, поступається по протяжності тільки Мамонтовій в США. Оптимістична знаходиться на глибині 20 метрів і тягнеться на 230 км, в той час як протяжність «конкурентки» – 587 км.

 

Джерело: weloveuaДжерело: Всвіті