Фільм про українських військових у Криму став кращим на міжнародному фестивалі

29 Серпня 2016 10:45

Документальний фільм «Крим. Як це було» українського режисера Костянтина Кляцкіна й команди об’єднання «Вавілон’13» визнаний кращим серед документальних робіт на міжнародному кінофестивалі «Місто мрії», що відбувається в Рівному. Про це повідомляє режисер фільму у Facebook.

Фільм здобув перемогу в номінації «Кращий повнометражний документальний фільм».

Фільм «Крим. Як це було» («Crimea. As it was») був знятий до другої річниці російської анексії півострова. Це двогодинна документальна стрічка, що об’єднала свідоцтва українських військовослужбовців, які під час захоплення Криму російськими військами 2014 року захищали тут українські військові частини й залишилися вірними присязі.

На думку авторів фільму, свідчення й розповіді військовослужбовців «стануть свідченнями в суді над зрадниками, коли їх досліджуватимуть історики, щоб скласти повну картину того, що відбувалось у Криму».

Довідка: Міжнародний фестиваль «Місто мрії» (Rivne International Film Festival «Dream City») щорічно проводиться в українському місті Рівне. Цього року на фестивалі представлено 50 робіт із 12 країн світу.

Джерело: Главком