Хто з віком стає щасливішим

22 Серпня 2016 09:12

3чЖінки з віком стають значно менш щасливими, ніж чоловіки, хоча в молодості випереджають чоловіків за кількістю щасливих життєвих моментів. На думку дослідника Енка Плегнола з Кембриджського університету і економіста Річарда Істерлина з Університету Південної Каліфорнії, така тенденція характерна тому, що жінки набагато рідше за чоловіків добиваються поставлених перед собою цілей.

Про це повідомляє News-medical, пише Кореспондент.

Плегнол і Істерлин вперше використовували опитування громадської думки, які складалися кілька десятків років, щоб визначити роль самореалізації в загальній задоволеності людини своїм життям.Як пояснюють дослідники, рівень честолюбства, прагнення до успіху різний у людей, що належать до різних демографічних і соціальних груп.  Врахувавши такі демографічні характеристики як раса, вік і рівень освіти, учені все ж прийшли до висновку, що жінки набагато щасливіші за чоловіків в молодості.

Проте з віком ситуація змінюється: до 48 років більшість чоловіків почуваються куди більш задоволеними життям, ніж жінки.Ці гендерні відмінності обумовлені двома істотними аспектами, що визначають рівень людського щастя: сім’я і фінанси.

Як пояснює Плегнол: у зрілішому віці чоловіки, що самореалізувалися, є щасливими своєю родинною і фінансовою ситуацією, ніж жінки”.

За даними дослідників, в коханні життєві цілі чоловіків і жінок сильно не різняться. Дев’ять з десяти респондентів обох статей мріють про щасливе родинне життя.

Експерти з’ясували, що найсумнішим періодом життя чоловіка є молодість (20-30). У цей період молода людина, як правило, самотня.  Молоді чоловіки значно більше за молодих жінок переживають через свою фінансову ситуацію не тому, що їх справи йдуть гірше, а тому, що чоловіки хочуть більше і як правило відчувають великий брак коштів.

Проте з часом в ситуації і з любов’ю, і з грошима в житті чоловіків відбуваються істотні зміни. У віці 34 років чоловіки значно частіше мають сім’ю, ніж жінки. Також чоловіки стають задоволеними своїм фінансовим становищем. Представників сильної статі починають цікавити придбання дорогих речей, таких як заміський будинок або автомобіль.

Раніше дослідники США прийшли до висновку, що в даний час жінки нещасніші за чоловіків. У сучасних жінок з’явилися більше можливостей, щоб реалізувати себе. Але разом з цим у них додалося проблем, показують дані опитування.

Учені також зазначають, що бути особливо щасливою людиною досить небезпечно: чим більше успіхів в житті, тим болісніше сприймається поразка.

Джерело: Експрес онлайн