Ідеальна різниця у віці для міцного шлюбу існує – вчені

2 Серпня 2016 18:26

3

Чи залежить від віку міцність стосунків? Так. Тільки не власне від віку, а від вікової різниці між партнерами, пише “Единственная”.

У західній культурі здавна вважали “небоугодними” шлюби між партнерами з великою різницею у віці. Несхвальне ставлення до таких пар збереглося і до наших днів. І не дивно: вчені довели, що значна різниця у віці прямо впливає на тривалість шлюбу. Чим вона більше, тим імовірніше, що пара скоро розбіжиться.

Дослідники приватного Університету Еморі в Атланті провели масштабний експеримент з трьома тисячами пар різного віку і виявили кілька дивовижних зв’язків. Залежність між різницею у віці і ризиком розлучення наступна:
5 років – 18%
10 років – 39%
20 років – 95%.

Найбільш міцними виявилися шлюби з різницею у віці між партнерами в одну годину. З’ясувалося, що стать старшого партнера особливої ролі не грає — такого зв’язку виявлено не було.

 У той же час визначена чітка залежність тривалості шлюбу від збігу інтересів партнерів і рівня їх освіти. У парах, де партнери мали різний рівень освіти, ризик розлучення був вище на 43%.

Також на міцність шлюбу впливає і наявність дітей. Пари з дітьми схильні до розлучення на 76% менше.