NASA успішно випробувало двигун для ракети, яка доставить людину на Марс

23 Серпня 2016 17:55

NASA провело випробування двигуна RS-25, яким буде оснащуватися надважка ракета-носій Space Launch System. Тест тривав 7,5 хвилин і не виявив жодних проблем з двигуном. Для NASA це вже третє успішне випробування двигуна RS-25, і протягом найближчих місяців агентству належить провести ще стільки ж тестів. З часом RS-25 будуть виконувати функцію основних двигунів ракети-носія Space Launch System (SLS), яка буде використана в місії на Марс.

“SLS буде найпотужнішою з коли-небудь побудованих ракет, коли вона буде закінчена через кілька років”, – розповів астронавт Рік Мастраккіо.

SLS буде укомплектована чотирма основними двигунами RS-25 і двома гігантськими прискорювачами заввишки з 17-поверхову будівля кожен. Прискорювачі будуть працювати протягом перших 2 хвилин польоту і забезпечать більш 75% тяги, необхідної SLS, щоб подолати земне тяжіння.

Свій перший політ ракета SLS здійснить у 2018-му році, але він не передбачає перевезення людей. Пізніше з її допомогою NASA відправить астронавтів за межі земної орбіти. Астронавти будуть розміщуватися на борту космічного корабля Orion, розрахованого на чотирьох пасажирів. NASA планує використовувати SLS для здійснення місії по відправці людини на Марс в 2030-х.

Джерело: Новое время