О 02.00 за київським часом розпочнеться церемонія відкриття Олімпіади в Ріо

5 Серпня 2016 13:23
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

У бразильському місті Ріо-де-Жанейро у п’ятницю, 5 серпня, буде дано старт XXXI літній Олімпіаді, першим Іграм у Південній Америці, другим в Латинській Америці після Олімпійських ігор 1968 року в Мехіко і першим з 2000 року (Сідней) в південній півкулі.

Протягом 17 днів понад 10 тисяч спортсменів з 206 країн (а також олімпійська збірна біженців) розіграють рекордну кількість комплектів медалей (306) у 43 видах олімпійської програми, повідомляє Укрінформ.

Церемонія відкриття Ігор-2016 на стадіоні “Маракана” розпочнеться о 20.00 за місцевим часом (02.00 за київським).

За традицією, парад команд відкриє Греція, а завершить команда-господарка – Бразилія. Решта команд вийдуть згідно їх назвою в бразильському варіанті португальської мови. Українська збірна з’явиться на олімпійському стадіоні 195-ю – услід за Тувалу – єдиною країною на Іграх-2016, яка буде представлена лише одним спортсменом (в бігу на 100 метрів виступить екс-гравець національної збірної з футболу Етімоні Тімуані).

Україна делегувала на Олімпіаду 205 спортсменів. Вони виступатимуть в академічному веслуванні, бадмінтоні, боксі, вільній, жіночій та греко-римській боротьбі, важкій атлетиці, велоспорті (маунтенбайк, трек, шосе), веслуванні на байдарках і каное, веслувальному слаломі, вітрильному спорті, спортивній та художній гімнастиці, дзюдо, кінному спорті, легкій атлетиці, плаванні, стрибках у воду, синхронному плаванні, стрибках на батуті, стрільбі з лука, кульовій та стендовій стрільбі, сучасному п’ятиборстві, тенісі, триатлоні, настільному тенісі, і фехтуванні.

 

Завершаться Олімпійські ігри 21 серпня.

Нагадаємо, на попередній літній Олімпіаді в Лондоні-2012 українці виграли 23 медалі: 8 золотих, 5 срібних і 10 бронзових, посівши десяте підсумкове місце.

Джерело: Укрінформ