Проти участі росіян в Олімпіаді виступили 13 держав

1 Серпня 2016 13:31
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Рішення Міжнародного олімпійського комітету (МОК) про відмову від повного відсторонення збірної Росії від Олімпіади-2016 в Ріо засудили 13 країн, повідомляє The Guardian.

Антидопінгові агентства США, Австрії, Швейцарії, Канади, Данії, Фінляндії, Німеччини, Японії, Голландії, Нової Зеландії, Норвегії, Швеції та Польщі звернулись із відкритим листом до МОК, в якому звинуватили організацію в заангажованості.

“МОК продемонстрував, що організації не вистачає незалежності в ухваленні рішень. Вона піддалася впливу політичних і комерційних інтересів, замість того щоб захищати права чистих від допінгу спортсменів з усього світу “, – говориться в листі.

Як повідомлялось раніше, остаточне рішення про участь російських спортсменів в Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро прийме комісія з трьох осіб. Вердикт стане відомий до церемонії відкриття Ігор-2016, тобто до 5 серпня.

24 липня МОК ухвалив допустити збірну Росії до ОІ 2016, але залишив за міжнародними спортивними федераціями право вирішувати, хто поїде до Бразилії.

Джерело: znaj.ua