Шість причин робити планку щодня

4 Серпня 2016 10:07

“Планка” – дуже популярна серед тих, хто піклується про свою фігуру і хоче схуднути. Якщо ви ще не включили її до свого комплексу вправ, ми назвемо причини, які переконають вас зробити це вже сьогодні.

Ця вправа зміцнить вас
Зміцнює м’язи всього тіла
Так, при виконанні цієї вправи вдається задіяти майже всі групи м’язів нашого корпусу, звичайно ж, це м’язи спини, преса, сідниць, зовнішній косий м’яз і т.д. Через пару тижнів ефект вже помітний.

Зменшує ризик травм хребта і спини
Виконання “планки” дає можливість накачати м’язову масу в області спини, при цьому не відбувається значного навантаження на стегна і хребет. Навпаки, дана вправа сприяє зниженню болю в спині і зміцненню м’язів хребетного відділу, особливо верхньої його частини.

Нормалізує обмін речовин
При виконанні цієї вправи вам вдасться спалити набагато більше калорій, ніж в процесі віджимань або присідань. Тому для бажаючих швидко схуднути, отримати гарну і підтягнуту фігуру – “планка” – вправа №1.

Формує правильну поставу
В процесі виконання цієї багатофункціональної вправи зміцнюються м’язи преса, ви вчитеся тримати спину рівно, і при цьому отримуєте ідеальну поставу. “Планка” зміцнює м’язи всього корпусу, в їх числі, плечовий, шийний і хребетний відділи.

Вчить тримати рівновагу
Вам напевно доводилося стикатися з тим, коли ставши на одну ногу, ви втрачали рівновагу і навіть могли впасти? Це говорить про те, що м’язи вашого преса і живота не розвинені, як годиться. В процесі виконання “планки” на витягнутих руках і “планки” з упором на лікті, вам вдасться добре зміцнити м’язову масу черевної порожнини, зробити свій живіт більш плоским, і забути що таке втрата рівноваги.

Благотворно впливає на психічний стан
Ви сутулитесь або горбитеся, ваші плечі опущені – це говорить про те, що м’язи спини, шийно-плечового відділу дуже ослаблені, у вас затиснуті нерви в області хребетного відділу.

Вправа “планка” – зміцнює м’язи і сприяє розслабленню нервових закінчень в області хребетної частини, і, таким чином, робить вас здоровішим в фізичному і психічному плані, бореться з тривожністю і стресовими станами.

Детальніше читайте у “Країні Здоров’я“.