Топ-10 наймістичніших місць України

11 Серпня 2016 15:33

В історії кожного міста, містечка чи села, є свої нерозгадані таємниці, доторкнутися до яких заповітна мрія більшості з нас. Пропонуємо вам підбурку з 10 найвідоміших, наймістичніших місць України, які чекають на розгадки та туристів.

5v

Підгорецький Замок – палацово-замковий комплекс у Підгірцях, розташований на одному з відрогів Подільської височини. Разом з замками Олеська, Злочева, Свіржа і Жовкова утворює так зване туристичне «Золоте кільце Україна». Свого часу в ньому зупинялися Оноре де Бальзак і Петро I.

Детальніше

chorny1

Чорний камінь на Хортиці.

Хортиця – легендарний острів запорожців. Згідно з археологічними знахідками в цих місцях можна простежити всі етапи розвитку східно-європейської цивілізації. Сюди в пошуках істин стародавніх предків стікаються віруючі, парапсихологи, езотерики тощо. Тут особливо помітно відродження язичницької віри – поклоніння богам Київської Русі – Ярила, Перуну, Стрибогу, Купали, Радуниця, породіль, демонам і духам вод, лісів.

Детальніше

s04189

Громовище – невелика галявина біля села Купище під містом Коростень Житомирської області. Названа так, тому що під час гроз немов “притягує” до себе блискавки. Там вже зареєстровано кілька смертельних випадків від грозових розрядів. Як розповідають місцеві жителі іноді на галявині виникає дивне світіння і в небо піднімається промінь, наче десь під землею включається прожектор.

Детальніше

kamjanaКамяна могила під Мелітополем. На землі існує дуже небагато місць, де можна одночасно спостерігати сліди життєдіяльності різних, часом діаметрально протилежних за своєю культурою і походженням народів. Причому ці сліди анітрохи не затушовують один одного. Місце, про яке ми будемо говорити в цьому розділі, повністю відповідає цим критеріям. Його цікавою особливістю є і те, що це один з найдавніших на землі храмових комплексів. На цьому місці у різні часи жили тисячі народів: племена епохи перших людей, кіммерійці, скіфи, амазонки, сармати, гуни, готи, хазари, половці.

Детальніше

chortkiv_castle_2Привид у Чортківському замку. Назву замка пов’язують з Єжи Чартковським. Хоча є й більш поетичні версії: наприклад, назва містечка слов’яни пов’язували з Чорнобогом, в честь нього ж назвали і прилеглу Чорну Долину. Втім, спроба знайти в сучасному Чорткові язичників чи сатаністів   не увінчалася успіхом.

Детальніше

Три криниці у Суботові. Недалеко від Черкас, в історичному селищі Суботові, окрім славетної церкви є й три колодязі, які допоможуть дівчині знайти нареченого.

Як розповідає легенда викопані ці криниці, за наказом Богдана Хмельницького на честь полеглих у битвах козаків.

Детальніше

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Лиса гора. Історична місцевість на південному заході від Видубичів, на правому березі річки Либідь.  До Лисої Гори  вулиці ведуть вулиці Лисогірська і Жигулівська.

За часів Київської Русі на Лисій Горі проводилися язичницькі обряди. За легендами, князь Володимир часто розправлявся тут з тими, хто «… оскверняху землю требами своїми …”, “… пред дубом молебні співають …»

Детальніше

Ужгородський замок. Приблизно з середини минулого століття Ужгородом поповзли чутки, що у місячні ночі подвір’ям замку блукає привид. Нічна сторожа неодноразово бачила білу жіночу постать. Ті з охоронців, хто наважувався наблизитися до неї, із жахом виявляли, що фігура ця цілковито прозора.

Детальніше

akkermanБілгород-Дністровська фортеця була побудована на місці античного міста Тіра. Вважається, що під фортецею проходить мережа підземних комунікацій, і тут неодноразово спостерігалися аномальні явища. З повоєнного часу кілька разів місцеві жителі нібито бачили невідомих рогатих істот, які виходили з підземель фортеці і крали продукти. Їх ще називають «пекельними чудовиськами». Нападу «рогатих» піддався сторож місцевого хлібного магазину.

Детальніше

valley3-big

Містичні речі відбуваються і на вершині гори Демірджі в Криму. Де серед групи хаотично розкиданого каміння пальцевидної форми знаходиться долина, яка прозвана «Долиною привидів».

Досить часто члени експедиції, які забираються в цю долину бачать різні галюцинації та бачення.

Детальніше

Джерело:  turystam.in.ua