Які продукти викликають залежність?

21 Серпня 2016 15:46

Запам’ятай раз і назавжди – продукти харчування, які діють на тебе як наркотики.

Кава.

Вчені вважають, що твій організм дуже швидко звикає до підбадьорливого ефекту кави. Виною тому кофеїн, який є стимулятором нервової системи. Фахівці вважають, що з часом ти буквально не зможеш працювати і думати без чашки кави

Шоколад.

Шоколад стимулює відділи головного мозку, що відповідають за задоволення. А, як відомо, щастя багато не буває. Вихід тільки один – знову і знову балувати себе солоденьким.

Сир.

Багато вчених вважають, що сир викликає більш сильне звикання, ніж кава або шоколад. Вся справа в білку козеїні, який своєю дією схожий на морфій. Хоча казеїн не можна назвати наркотиком, він теж має розслаблюючі властивості.

Солодка газована вода.

Систематичне вживання шипучих напоїв може не тільки викликати звикання, а й кардинально змінити обмін речовин. Причому, на думку медиків, достатньо всього один місяць кожен день пити газовану воду, щоб змінити метаболізм в гіршу сторону.

Копченості.

Повір, натурального м’яса там мізерно мало. А ось добавок і консервантів хоч відбавляй. Саме ці речовини і викликають звикання. Ковбаси та шинка можуть провокувати набір зайвої ваги, привести до проблем з серцево-судинною системою і навіть до смерті.

Джерело: cosmo.com.ua