Запрацював тестовий режим єдиної бази переселенців

25 Серпня 2016 13:39

0_e8a42_d22d728f_XXL22 серпня Єдина інформаційна база даних про внутрішньо переміщених осіб запрацювала у тестовому режимі. про це повідомляє Юрліга.

За даними експлуатації та проведених випробувань будуть оцінені показники надійності роботи інформаційної системи. Усі виявлені недоліки і зауваження, а також терміни їх доопрацювання будуть вказані в протоколі узгодження. Після внесення всіх змін буде складено акт передачі в промислову експлуатацію і акт завершення робіт.

Очікується, що в загальне користування Єдиний реєстр ВПО буде введено найближчого місяця.

Єдина інформаційна база даних є інструментом уніфікованого і оперативного обліку даних про внутрішньо переміщених осіб і допомоги, що спрямовується на задоволення їх потреб.

Як уже повідомлялося раніше, завдяки своїм технічним характеристикам система повинна вирішити проблему випадків одночасного надання заявок на допомогу у декількох районах чи областях України, повідомили у Мінсоцполітики.

Крім того, Міністерство повідомляє, що така система дасть змогу через особистий електронний кабінет переглядати актуальні пропозиції допомоги від волонтерів та волонтерських організацій, а останнім розміщувати таку інформацію.