5 поз у сні, які розкажуть про ваші стосунки

3 Вересня 2016 17:06

Й до психолога не ходи, просто погляньте, як ви спите разом із коханою половинкою.

Черепиця

Коли обидва партнера засипають, лежачи на спині, але при цьому жінка спить головою на тілі чоловіка, це може говорити про те, що вона залежить від нього. Психолог стверджує, що в таких відносинах можна говорити про домінування чоловіка: він як би пригнічує жінку, примушує її бути не тільки коханкою, але і відданим товаришем.

Ложка

Звичка спати “ложечкою”, коли сідниці партнерки стикаються з геніталіями партнера, є найбільш поширеною серед всіх пар. Особливо характерна вона для молодих сімей, які живуть разом від трьох до п’яти років. Психолог говорить: “Якщо жінка спить спиною до обіймаючого її чоловіка, це може говорити про її сильну емоційну залежність від партнера. Ця поза забезпечує жінці відчуття спокою і надійності, а чоловікові дає відчуття влади над своєю партнеркою, так само як і обов’язок піклуватися про неї”. Ця поза, як стверджують дослідники, вказує на те, що у відносинах все в порядку, романтична фаза ще не закінчилася.

Медовий місяць

Поза, в якій партнери сплять обличчям один до одного, обійнявшись, каже, характерна для сильно закоханих пар. Зазвичай так сплять люди, які часто займаються один з одним сексом і майже завжди – пари, стосунки яких тільки починають розвиватися. У той же час психотерапевт з Нью-Йорка Елізабет Флінн Кемпбелл каже, що така поза може говорити про надмірно заплутані відносини, коли люди сильно залежать один від одного і бояться, що їх відносинам щось загрожує.

Колиска

Чоловік спить на спині, жінка – на животі на його плечі. Така поза для сну характерна для пар, у яких чоловік постійно проявляє турботу про жінку і займається її вихованням.

На прив’язі

Ця поза нагадує першу, але має одну важливу відмінність: тіла чоловіка та жінки в ній майже не стикаються. Мова про обійми не йде. Ця поза може говорити про те, що і чоловік, і жінка, цінують незалежність у своїх відносинах, але при цьому довіряють один одному. Ступінь прихильності партнерів один до одного в цьому випадку не така велика, як зазвичай.

Джерело: Наша мама