Афіша Києва на 17-18 вересня: ГогольFest, маркет декору і джаз на даху

16 Вересня 2016 16:23

 

Якщо ви ще не вирішили, як провести вихідні, НВ пропонує ознайомитися з добіркою найцікавіших культурних подій Києва на 17-18 вересня.

АРТ: ВИСТАВКА СУЧАСНОГО МИСТЕЦТВА ЧАС

Де і коли: триватиме до 30 листопада в Музеї Золоті ворота

Виставку ЧАС презентує арт-простір LERA LITVINOVA GALLERY. Експозиція об’єднала знакових українських авторів, які працюють у різних напрямках: живописі, скульптурі та фотографії.

Основні мотиви виставки: філософія зміни суспільства, взаємодія і взаємозв’язок минулого, теперішнього і майбутнього, що циклічно змінюють одне одного через образ народження, перетворення і фізичної смерті людини.


© Елена Шеренговская

© Олена Шеренговская

 


АРТ: ВИСТАВКА ЖИВОПИСУ AMBIENT

Де і коли: виставка триватиме до 20 вересня в галереї Карась

Ужгородський художник Вадим Харабарук, член відомої карпатської арт-спільноти ПОП-ТРАНС, представляє персональну виставку живопису Ambient. Роботи художника легко впізнати за характерною поп-артівською стилістикою і колоритом. Тема виставки – оточення людини: урбаністичні і міські пейзажі, різні деталі та форми, специфічні конструкти.


© Галерея Карась

© Галерея Карась

 


АРТ: ВИСТАВКА МОДА. КИЇВ. XIX-XX СТОЛІТТЯ

Де і коли: виставка триватиме до 15 грудня в Музеї Івана Гончара

В Музеї Івана Гончара експонується колекція старовинного жіночого та дитячого одягу, зібраного з усіх куточків Європи, реставрованого і збереженого в ідеальному стані. В рамках виставки пройдуть лекції, майстер-класи та пізнавальні екскурсії про моду.


© Мода. Київ. 19-20 ст

© Мода. Київ. 19-20 ст

 


АРТ: ВИСТАВКА БАБИН ЯР – ПАМ’ЯТЬ НА ТЛІ ІСТОРІЇ

Де і коли: виставка триватиме до 31 листопада в Музеї історії Києва

Виставка буде складатися з двох частин: історії Бабиного Яру і проектів меморіального парку, який включає територію Бабиного Яру, довколишніх кладовищ та інших пам’ятних об’єктів навколо них.

Серед тематичних розділів експозиції Лук’янівка і Сирець до початку німецько-радянської війни, Бабин Яр під час нацистської окупації Києва, розстріли євреїв 29-30 вересня 1941 року, жертви Бабиного Яру, знищення трупів, забудова Бабиного Яру і багато іншого.


© Музей історії Києва

© Музей історії Києва

 


ФЕСТИВАЛЬ: ГОГОЛЬFEST

Де і коли: 16-25 вересня на Арт-заводі Платформа

Програма фестивалю охопить понад 10 напрямків. Серед топ-подій фестивалю – новий перфоманс фрік-кабаре Dakh Daughters, дві вистави від легенди світового театру Оскараса Коршуновуса, прем’єра опери-цирку ВАВИЛОН, концерти ізраїльських, швейцарських і голландських виконавців академічної музики, хореографічна постановка Чеві Мюрадай (Іспанія) та десятки інших подій.

Одним з найбільш масштабних напрямів фестивалю стане альтернативна музика. Якість програми головної музичної сцени забезпечують творці фестивалю Atlas Weekend. У кінопрограмі Гогольfestу безліч фільмів, майстер-класів та лекцій.


© ГогольFest

© ГогольFest

 


МОДА: БАРАХОЛКА КУРАЖ БАЗАР NIGHT MARKET

Де і коли: 16-18 вересня на Арт-заводі Платформа

Найбільша барахолка Кураж Базар 16-18 вересня збирає поціновувачів барахла і мисливців за вінтажем. Протягом трьох днів і ночей 350 продавців будуть торгувати всім найціннішим, що було у них у шафах, або тим, що вони встигли пошити до осіннього сезону.

Цього разу паралельно з Кураж Базаром буде проходити найбільш очікуваний арт-фестиваль року – ГогольFest. Гості маркету зможуть і збагатитися духовно, і потішити полиці шафи. Атмосферу будуть підтримувати найкращі діджеї Києва, в рамках барахолки будуть працювати дитяча зона, б’юті-зона, спортивна зона, tatoo зона, Вулична їжа і багато іншого.


© Арт-завод Платформа

© Арт-завод Платформа

 


МОДА: МАРКЕТ ВСІ. СВОЇ. ДІМ ТА ДЕКОР

Де і коли: 17-18 вересня в галереї D12

Найбільш затишний маркет Києва Всі. Свої. Дім та Декор займе цілих три поверхи м’яких та дерев’яних меблів, текстилю для дому, різноманітного декору, стильного освітлення, а також більше 20 брендів кераміки і багато інших цікавих речей для кухні, спальні, вітальні, ванної та дитячої кімнат від 100 найкращих українських виробників.


© Всі. Свої

© Всі. Свої

 


ФЕСТИВАЛЬ: SKY WINE FESTIVAL

Де і коли: 17-18 вересня в Sky Family Park

На цих вихідних в Sky Family Park пройде Sky Wine Festival – фестиваль з широким вибором вина з усього світу. На фестивалі пройдуть лекції провідних виноробів світу і дегустації вин. В рамках заходу виступлять музиканти з акустичною програмою, а увечері буде звучати музика провідних київських джаз-колективів. Також гостей чекає фудкорт із закусками і стравами до вина, дитяча зона від Kids Club, найбільший басейн в Києві з підігрівом, мотузковий і батутний парки, дитячі атракціони та багато іншого.


© Sky Family Park

© Sky Family Park

 


ФЕСТИВАЛЬ: UKRAINE AVIA FEST

Де і коли: 16-18 вересня в Державному музеї авіації

16-18 вересня пройде найбільший щорічний авіаційний фестиваль в Україні – Ukraine Avia Fest. Фестиваль завжди привертає велику увагу любителів авіації і професіоналів, це розважально-просвітницький проект, покликаний популяризувати авіацію серед молодого покоління.

Відвідувачі зможуть оцінити флагманів української військової авіації і найкращі розробки КБ Антонова, побачити польоти військових бортів і відчути себе пілотом. Також буде працювати фудкорт.


© Ukraine Avia Fest

© Ukraine Avia Fest

 


МУЗИКА: ДЖАЗ НА ДАХУ: ЗАКРИТТЯ СЕЗОНУ

Де і коли: 17 вересня на даху Roof

Цього вечора майстри імпровізації і визнані віртуози, група Ruslan Yegorov Band спільно з камерним складом Оcean’s Symphony Orchestra виконають загальновідомі та беззаперечні джазові стандарти. Концерт обіцяє стати яскравим і незабутнім, адже він завершить низку концертів на даху.


© Джаз на крыше: закрытие сезона

© Джаз на даху: закриття сезону

 


ФЕСТИВАЛЬ: BASHKA FEST

Де і коли: 17 вересня в iZone

У рамках фестивалю відомі люди у сфері кіно, реклами, шоу-бізнесу розкажуть вам і вашій дитині, як стати популярним блогером і запустити свій YouTube канал, як стати актором, оператором, режисером, затребуваним візажистом і стилістом, популярним танцюристом, відомим фотографом, ведучим на радіо і телебаченні, зіркою талант-шоу і так далі.

На відвідувачів чекають майстер-класи від зірок: хореографія від Катерини Білявської та учасниці поп-гурту Open Kids Лєри Дідковської, закулісся кіно разом з відомим актором Костянтином Войтенко, створення стильного образу з фешн-експертом Стасею Монастирською, майстер-клас з приготування десертів від юного майстер-шефа Данила Ківи і багато іншого. Хедлайнером фестивалю стане тінейджерський гурт Open Kids.


© Bashka Fest

© Bashka Fest

 


КІНО: НІЧ ФРАНЦУЗЬКОГО КІНО

Де і коли: 17 вересня о 23:00 в Кінопанорамі

У програмі ночі драма Кохання – це ідеальне злочин, комедія і мелодрама Цієї ночі я сплю з тобою, комедія Вишенька на новорічному торті і мелодрама Хочеш чи ні?.


© Кинопанорама

© Кінопанорама