Аукціон іменитих художників пройде в столиці

28 Вересня 2016 09:10
Аукціон іменитих художників пройде в столиці

Шикарний «вернісаж» чекає киян 12 жовтня у ЦСМ «М17» (Київ, вул. Антоновича, 102-104). Тут відбудеться комерційний аукціон робіт класичного, андерграундного та сучасного мистецтва CLASSIC UNDERGROUND CONTEMPORARY, у якому будуть представлені роботи відомих митців Глущенка, Шишка, Бурлюка, Зарецького, Коткова, Ройтбурда, Тістола. Причому виставлять їх на публічний аукціон за зниженими стартовими цінами. Організатором цього незвичного дійства є аукціонний дім «Золотое Сечение».

Як повідомив «Вечірці» співвласник аукціонного дому «Золотое Сечение» Михайло Василенко, аукціону передуватиме виставка, яка розпочнеться 7 жовтня. Тож усі поціновувачі мистецтва матимуть змогу насолодитися справжніми шедеврами сучасного малярства, якщо навіть не братимуть участі в самому аукціоні.

Вперше аукціоністи проведуть торги у новому форматі – поєднають тихий та живий аукціони. Тобто всі бажаючі зможуть зробити ставки, починаючи з офіційного відкриття 7 жовтня, а завершаться 5-денні баталії 12 жовтня традиційними живими торгами. Паралельно з офлайн буде проходити онлайн-аукціон – тож усі, хто не зможе прийти на виставку та реальні торги, матимуть можливість позмагатися за запропоновані лоти на офіційному сайті АД «Золотое Сечение» з 7-го жовтня по 12 жовтня.

На аукціоні буде представлено 124 лоти – роботи відомих художників. При чому на честь 30-х ювілейних торгів організатори вирішили провести святковий та багато у чому експериментальний аукціон за зниженими цінами – стартова ціна полотен буде в 2-4 рази нижча від ринкової. При цьому не буде резервної вартості – мінімуму, за яким можна придбати роботу. Тобто, усі роботи можна буде купити за стартовою зниженою ціною, якщо не буде торгів.

Організатори виставки-торгів сподіваються, що саме незвичайний підхід, а також низькі ціни пробудять у поціновувачів мистецтва дуже жвавий інтерес до авторів, які будуть представлені на аукціоні. Зокрема, мова йде про класичний блок, у рамках якого аукціонний дім запропонує роботи Миколи Глущенка (“Останній сніг”, естімейт – $ 15-20 тис.), Давида Бурлюка (“Капрі”, $ 9-12 тис., “Присвята Марусі” з естімейтом в $ 15-20 тис.), Сергія Шишка (“Троянди і проліски”, естімейт – $ 15-20 тис.), Івана Труша ( “Скелястий берег”, $ 10-14 тис.) та інших відомих маститих художників. Сучасне мистецтво представлять не менш талановиті й імениті автори – Марко Гейко (“Голубка”), Олександр Харченко (“Ластівчине гніздо”), Таїсія Галаган (Тетяна Гершуні, “Пікассо”), Максим Мамсиков (“Море”), Олександр Ройтбурд (робота із серії “Гей-готика”), Михайло Деяк (“В саду”), Матвій Вайсберг (“Голуб), Олег Тістол (“Борщ. Сметана”) та інші. Тож приходьте на виставку, якщо не маєте тугого гаманця для участі в торгах, і отримайте справжню насолоду від високого мистецтва.

Джерело:  vechirniykiev.com.ua