Чотири українські університети потрапили до рейтингу кращих ВНЗ світу

22 Вересня 2016 13:03

zno_8

Згідно з рейтингом британського видання Times Higher Education, Національний університет Львівська політехніка, Національний технічний університет Київський політехнічний інститут, Національний університет ім. Тараса Шевченка та Харківський національний університет ім. В. Каразіна займають у рейтингу місця після 800.

Кращим ВНЗ світу цього року названо британський Оксфордський університет, який “посунув” з п’єдесталу переможця рейтингів останніх п’яти років – Каліфорнійський технічний інститут.

У цілому найбільша кількість вишів у рейтингу – із США і Великобританії (148 і 91 відповідно, всього в списку 980 університетів). У топ-10 лише один навчальний заклад не належить цим країнам – Швейцарський федеральний технологічний інститут, який посів 9-те місце.

Рейтинг Times Higher Education складається з 13 критеріїв. Основними показниками служать міжнародна студентська та викладацька мобільність, кількість міжнародних стипендіальних програм, рівень наукових досліджень, внесок в інновації, цитованість наукових статей, рівень освітніх послуг і так далі.

Нагадаємо, що у травні згідно з рейтингом QS Higher Education System Strength Rankings 2016, Україна увійшла в топ-50 найкращих систем вищої освіти.

У вересні у топ-500 кращих вищих навчальних закладів світу (QS World University Rankings 2016/17) потрапили два українських університети.

Джерело:   nv.ua