Найдивніші традиції народів світу

29 Вересня 2016 18:04

hundertwasser7-vtk8u10 місце: Стародавні македонці дуже просто : піднімали вгору бойові списи. Але, на жаль, цей номер не пройшов з римськими солдатами – вони просто не зрозуміли македонців і перебили їх усіх до одного. А самі римляни, до речі, здавалися з піднятими руками, як це прийнято до цих пір. Саме римляни завдяки великим просторам своєї імперії уніфікували цей жест.

9 місце: На Близькому Сході ніколи не відбивають ногою такт, коли слухають музику. Кажуть, що цим видав себе великий етнограф і одночасно розвідник Армінія Вамбері, який взагалі-то так ретельно готувався до поїздки на Близький Схід, що навіть зробив собі обрізання.

ArticleImages_1445_Lviv008-572x435

8 місце: Ніколи не можна при знайомстві з людиною з Сходу . Справа в тому, що на Сході не прийнято користуватися туалетним папером. Там відразу миються і роблять це як раз лівою рукою, так що ваші пояснення про те, що ви лівша потім вже навряд чи когось влаштують.

7 місце: У німців до цих пір прийнято замовляти в кафе точну кількість бутербродів. Говорити просто “Дайте бутерброд” не прийнято, це означає, що ви абсолютно не бережете свої гроші.

6 місце: У Єгипті не прийнято будь-кого хвалити і : кажуть, колись помер маленьким син фараона, про якого буквально напередодні хтось сказав, що він дуже гарний хлопець.

5 місце: У Бразилії симпатична дівчина запросто може почути на вулиці: “Ой, яка у вас !”. Це прийнято, і ви навіть не зможете подати до суду.

4 місце: Дуже обережно треба бути з жестами. Пальці, складені в колечко – в Америці це ОК, у Франції – нуль, а в Японії – гроші. А от на Кіпрі це означає “гомосексуаліст”, тому неможливо спрогнозувати, що відбудеться вслід за цим вашим жестом.

3 місце: У Греції краще не голосувати на дорозі за допомогою піднятого вгору великого пальця. У Греції цей жест означає “Заткнися, придурок!”

2 місце: У японців не прийнято говорити “ні”. А найстрашнішою образою японці вважають ситуацію, коли діловий партнер веде вас в сауну з гейшами – цього не винесе жоден ділової японець.

1 місце: Знаєте, що було першим поштовхом до підозри Лжедмитрія в тому, що він – все-таки не справжній цар? Він ніколи не спав після обіду. Так-так, це давня російська традиція.

Джерело:   cikavo.com.ua