Оточення Януковича відмивало вкрадене у прибалтійських банках

13 Вересня 2016 11:16

Финансовые преступления. Гривна, наручники.

У Латвії триває розслідування у справі про походження грошей, які могли бути викрадені з держбюджету України, а потім легалізовані через латвійські банки. Як зазначає LSM з посиланням на De facto, на сьогоднішній день декількома вердиктами сyдів в Латвії вже 50 млн євро визнані незаконно набутими і вилучені на користь латвійської держскарбниці.

Як зазначає передача, одним з першиx осіб, які потрапили під західні санкції в 2014 році, після зміни правлячого режиму України, став мілліардeр Сергій Кyрченко. Проти нього українські  органи ведуть слідство про присвоєння державних коштів і незаконне їх переміщеннч за межі України.

Восени 2014 року генпрокурор України Віталій Ярема оголосив, що у колишнього віце-прем’єра України Сергія Арбyзова в банках Латвії заарештовано 49,3 млн доларів США. Та й на рахунках компанії підприємця і політика Юрія Іванюшенко в латвійських банках «застрягли» 32 млн доларів і 72 млн швейцарських франків, зазначив Ярема.

Команда De facto з’ясувала, що розслідування в Латвії по «українському сліду» триває. Однак ні Арбузов, ні Курченко або Іванюшенко не фігурують серед підозрюваних. У кримінальному процесі, який веде Держполіція, підозрюваних немає.

Джерело: Соцпортал