Шість запитань про гроші, які варто поставити чоловікові до весілля

4 Вересня 2016 10:11
Обговоріть плани на майбутнє і вартість втілення цих планів

© Pixabay

Перш ніж вступати до шлюбу, навіть якщо ви дуже сильно закохані і не бачите в майбутньому чоловікові недоліків, варто обговорити деякі важливі теми.

Коли людина окрилена ніжними почуттями, питання фінансів – це останнє, про що вона замислюється, пише Cosmopolitan. Однак, так само, як про майбутнє місце проживання, появу дітей та інші сімейні аспекти, важливо поговорити про гроші.

Шість фінансових запитань, які варто поставити майбутньому чоловікові, виглядають так:

1. Чи немає у майбутнього чоловіка боргів. Перед весіллям наречені думають про те, чи брати прізвище чоловіка. Але ніхто не думає про те, чи доведеться допомагати чоловікові виплачувати борги. Обговоріть цю тему до весілля, щоб потім ні для кого не було сюрпризів.

2. Які у чоловіка найближчі плани на майбутнє. Багато пар не обговорюють свої мрії і найближчі плани, і дарма. З’ясуйте у нареченого, чи планує він подорожувати, робити ремонт, заводити дітей. Ваші фінансові мрії можуть відрізнятися від планів і можливостей майбутнього чоловіка. Обговорити це питання і знайти компроміс до весілля.

3. Як чоловік уявляє спільне управління фінансами. Чи будете ви складати щомісячні звіти про доходи і видатки, чи збираєтеся відкладати гроші і на чому можете заощадити – це важливі питання, які краще вирішити перед вступом у шлюб.

4. Чи є у чоловіка ощадний рахунок. Запитаєте у чоловіка, що звик він відкладати гроші на «чорний день». У житті трапляється всяке, тому важливо перестрахуватися. Якщо такого рахунку у нього немає, поговоріть про можливість відкрити спільний рахунок.

5. Чи замислюється він про пенсію. Слово «пенсія» звучить як щось дуже далеке і поки не важливе. Однак, щоб не відчувати себе неповноцінним у похилому віці, краще економити змолоду.

6. Яким чоловік бачить бюджет майбутньої сім’ї: спільним або роздільним. Для кожної сім’ї підходить різна система використання грошей: комусь важливо, що бюджет був спільним, і рішення про витрату грошей приймалися спільно, для інших важливо мати персональні фінанси для оплати своїх хобі або походу на шопінг. Просто поговоріть про те, чи співпадають ваші погляди на це питання.

Джерело:  nv.ua