Столичний Театр оперети запрошує на віртуальний 3D-тур

23 Вересня 2016 14:19
По столичній опереті можна прогулятися віртуально

Театр оперети і Google Україна за підтримки Міністерства культури України розробили віртуальний 3D-тур. На сайті кожен охочий зможе зануритися в атмосферу театру завдяки технологіям віртуальної реальності.

За допомогою простої навігації можна дізнатися багато цікавого про історію та життя театру. Спеціально для сайту було відзнято близько 100 кругових панорам в різних місцях будівлі театру, а також 7 відео в форматі 360 градусів. Під час віртуального туру розповідатимуть факти з історії та сучасності театру. Здійснити екскурсію по театру можна прямо на своєму смартфоні, планшеті або комп’ютері; а щоб ще повніше зануритися в театральну атмосферу – використовувати окуляри віртуальної реальності.

Віртуальна екскурсія дає змогу скласти враження про театр в цілому, а також розглянути деталі: роздивитися візерунки на фіранках, ручки на дверях, камені на люстрах і багато іншого.

Періодично картинка буде оживати – спеціально для віртуального туру були відзняті панорамні відео з оглядом 360 градусів; серед них – вітання директора Київського театру оперети Богдана Струтинського. Зайнявши місце в перших рядах залу для глядачів, прямо перед оркестром, учасники «екскурсії» побувають на одній з прем’єр, а потрапивши за лаштунки, підглянуть процес перевтілення акторів у героїв вистави в гримерці.

Для зручності користувача розробили спеціальний інтерфейс з картою театру, на якій можна вибрати точку в будівлі театру і відразу ж переміститися туди. Крім того, користувачі можуть зробити вечірню прогулянку біля будівлі театру і навіть подивитися на Київську оперету з повітря.

Джерело:  vechirniykiev.com.ua