Топ-5 речей, які дитина запам’ятає назавжди

20 Вересня 2016 10:12
baby7Дейв Вілліс, автор книги “Сім законів любові: Основні принципи побудови міцних стосунків”, пропонує батькам зосередитися на тому, що дійсно важливо для їхніх дітей.

Про це пише журнал Psychologies

1. ЧАС, КОЛИ ВОНИ ЗАВДЯКИ ВАМ ВІДЧУВАЛИ СЕБЕ В БЕЗПЕЦІ (АБО, НАВПАКИ,БЕЗЗАХИСНИМИ)

Кожна дитина вразлива і потребує захисту. Ваші діти будуть пам’ятати ті вечори, коли ви проганяли монстрів з-під їх ліжка і допомагали пережити нічні кошмари. Так само вони назавжди запам’ятають момент, коли в вас самих прокинувся страшний монстр і налякав їх не на жарт. Звичайно, рано чи пізно дітям доведеться побачити нас злими, бо це теж – частина життя. Просто поставте перед собою завдання – постаратися зробити так, аби малюки поруч з вами завжди відчували себе в безпеці.

2. ЧАС, КОЛИ ВАША УВАГА НЕПОДІЛЬНО НАЛЕЖАЛА ЇМ

Діти вимірюють нашу любов в першу чергу увагою до них. Моменти, коли ви залишали всі справи, щоб разом випити чаю, вийти на вулицю пограти в м’яч або пострибати на батуті, запам’ятаються їм назавжди. Намагайтеся знаходити час для таких дрібниць. Саме ці хвилини, проведені разом, виявляться для дітей найбільш значущими.

3. ВАШ СТИЛЬ СПІЛКУВАННЯ З ЧОЛОВІКОМ (ДРУЖИНОЮ)

Діти формують своє уявлення про любов здебільшого спостерігаючи за тим, як батьки спілкуються між собою і як вони ставляться один до одного. Прагніть до такого союзу, який збудить у них бажання самим колись одружитися/вийти заміж. Подаруйте їм відчуття безпеки, яке притаманне людям, що спостерігають за любовними, чуйними стосунками батька і матері.

4. ВАШІ СЛОВА СХВАЛЕННЯ І КРИТИЧНІ ЗАУВАЖЕННЯ

Серце дитини – як м’яка глина. В ньому з часом тверднуть всі враження, отримані на ранніх етапах життя. Діти формують свою ідентичність і самооцінку, уявлення про свій потенціал, спираючись значною мірою на ті слова, які ви говорите їм в перші роки життя. Частина нашої роботи як батьків полягає в тому, щоб коректувати поведінку дитини і привчати її до дисципліни. Але навіть в ці моменти не забувайте про позитивне підкріплення. Нехай ваші слова будуть сповнені любові і підтримки.

5. СІМЕЙНІ ТРАДИЦІЇ

Діти люблять спонтанність, але чи не найбільше вони прагнуть до подій передбачуваних. Вони будуть з великою теплотою згадувати всі ті традиції, які ви встановите. Будь то щотижневий перегляд кінофільмів (або гра) вечорами, або місце, куди щороку їздите всією сім’єю відпочивати, святкування днів народження або будь-яких інших значущих подій. Докладіть зусиль до того, щоб придумати і підтримувати такі ритуали. Можливо, потім ваші діти захочуть їх перенести і в свою сім’ю.