У Києві пройде презентація книги англійської письменниці Жаклін Сільвестр «Вундеркідз»

15 Вересня 2016 16:21

21 вересня 2016 року о 18:00 в Київському Будинку Книги відбудеться презентація книги англійської письменниці Жаклін Сільвестр «Вундеркідз» (Видавнича група «Сім кольорів») та зустріч із самою авторкою.

«Вундеркідз» — це драйвовий та водночас романтичний трилер для підлітків, перша частина запланованої трилогії. Критики вже порівнюють цю книгу з такими бестселерами, як «Дім дивних дітей» Ренсом Ріггз, «Легенда» Мері Лу та «Дивергент» Вероніки Ротт. Особливо варто зважити на той факт, що оскільки обидві бабусі Жаклін Сільвестр мають українське походження, письменниця вирішила розпочати презентаційний тур свого первістка саме в Україні.

Якщо вам 15 років і вас запрошують безкоштовно навчатись у таємничій Академії, про яку ніхто не чув і яка не має навіть веб-сайту, то можна не сумніватись – пригоди вже поруч. Ніка іде до нової школи, яка виявляється розкішною, затишною і дуже дивною. Вілдвудська Академія розташована у романтичному місці, начебто спеціально створеному, щоб закохуватись, і, звичайно, серце юної дівчини недовго залишається вільним.

Кого ж вона обирає? Іронічного, вкрай розбещеного увагою дівчат Ізаю чи вірного та доброго Трістана? Згодом з’ясовується, що любовний трикутник — це лише верхівка айсберга проблем, з якими доведеться зустрітися Ніці. Виявляється, що респектабельна Вілдвудська Академія зовсім не той учбовий заклад, яким він їй видався на початку.

Розплатою за навчання в цьому «райському» куточку може бути те, без чого Ніка не уявляє свого життя, те, що одного разу втративши – вже не повернеш. Ніка постає перед вибором – залишитись в «раю» і загубити все, або тікати, ризикуючи життям…

Перша частина трилогії «Вундеркідз» виходить за бажанням автора кількома мовами, включаючи українську, і, на думку критиків, має всі шанси стати бестселером.

Жаклін Сільвестр народилася в таборі для біженців у Швеції 1989 року. Перший рік життя Жаклін провела в Швеції, опісля її сім’я вирушила жити до Лос-Анджелеса. У дитинстві Жаклін часто переїжджала, мешкаючи в таких містах як Нью Йорк, Сан-Франціско, Париж і Кельн. Жаклін вільно володіє чотирма мовами: англійською, німецькою, французькою, російською.

У віці 11 років Жаклін відправили до школи-інтернату у французькому селі, де вона вперше відчула смак життя. Два роки потому Жаклін прийняли до закритої школи для обдарованих дітей, розташованої у горах Каліфорнії. Її враження від перебування у цій школі і дивних уроків лягли в основу дебютної книги «Вундеркідз». У 18 років Жаклін вступила до університету штату Массачусетс і отримала ступінь бакалавра англійської літератури. Після закінчення університету вона переїхала до Великобританії, де захистила диплом магістра за спеціальністю «Сценічне мистецтво» в Королівському коледжі Холлоуэй Лондонського університету. Зараз Жаклін працює як сценарист і продовжує роботу над другою книгою трилогії «Вундеркідз».

Джерело: Соцпортал