У Києві різко зросла кількість викрадень

13 Вересня 2016 14:31

У столиці стали частіше зникати люди. За даними Київської прокуратури, статистика по зникнення городян зросла в рази. З початку року було відкрито 51 кримінальне провадження за статтею “Викрадення людини” (в минулому році за цей же період – 42). Останній гучний випадок стався в неділю вдень на Софіївській Борщагівці, де троє невідомих викрали чоловіка і жінку, коли вони сідали в свій позашляховик “Ніссан” біля одного з житлового комплексу. Весь процес викрадення зафіксувала камера відеоспостереження, встановлена на парковці поруч з будинками.

На записі видно, як до “Ніссану” під’їхала срібляста “Тойота”, з неї вискочили троє і кинулися до позашляховика. Двоє чоловіків витягнули водія, вдаривши його кілька разів у живіт, а третій виволік жінку, протягнувши її за волосся по асфальту. Коли жертви були вже в “Тойоті”, один з нападників щось забрав з салону позашляховика, закрив його двері, і викрадачі виїхали.

screenshot_1_62

Насильство. Викрадач протягнув жінку за волосся по асфальту. Фото: facebook.com

У соцмережах відео викрадення викликало бурю обурення. “Скоро людям доведеться ходити із зведеним курком”, – написав Дмитро Нестеренко. “Навіть в 90-х такого розгулу злочинності не було”, – обурюється Алла Гуріна.

Втім, як повідомили в поліції області, вже на наступний день викрадені повернулися додому. “Із заявою пара в поліцію не зверталася, але є повідомлення і факт викрадення, за яким було відкрито кримінальне провадження. Ведуться слідчі дії, викрадачів розшукують”, – розповіли в поліції.

Городяни впевнені: пару могли залякати, адже, за чутками, кілька днів тому вони купили нове авто. Подібний випадок стався на початку серпня. тоді пропала 45-річна киянка Світлана Сумина. Разом з нею зник і її автомобіль “Інфініті”. Через місяць жінку знайшли мертвою в лісі під Києвом, поряд була її машина. Як з’ясувало слідство, Світлану вбив її знайомий, щоб не віддавати борг в $ 40 тисяч.

КРАДУТЬ ДІТЕЙ. Жертвами викрадення стають не тільки дорослі, а й діти. Днями в Дніпровському районі була викрадена 8-річна Діана К. Троє чоловіків насильно посадили дитину в авто і відвезли в невідомому напрямку на очах у її матері. “Я кинулася за нею, але мене випхали, закрили двері, машина поїхала”, – написала мама дівчинки Катерина. Поліція оголосила план “Перехоплення”. Як з’ясувалося, викрадачем дівчинки був її власний батько, який вивіз дитини в Москву.

Джерело: Сегодня