У Києві за цей рік обікрали майже 6 тисяч столичних квартир

14 Вересня 2016 12:24
За цей рік обікрали майже 6 тисяч столичних квартир

Кількість квартирних крадіжок у Києві збільшилася на 40% порівняно з 2015 роком. Про це розповів заступник начальника Управління поліції охорони у Києві, підполковник поліції Віктор Веклич на прес-конференції, присвяченій початку 14-ої соціальної всеукраїнської акції «Квартира під охорону».

– Останнім часом у нашій країні та у Києві зокрема спостерігається значний ріст квартирних крадіжок, – повідомив він. – З початку року, тобто за останні 8 місяців, у столиці скоїлось 5900 крадіжок, що на 1600 більше, ніж за аналогічний період минулого року.

У поліції зазначають, що раніше злодії орієнтувалися переважно на заможних жителів столиці, але зараз вони не гребують нічим і під загрозою перебуває будь-яка домівка.

– Крадіжка часто є ривковою, тобто на мить заскочити в квартиру, схопити телефон, планшет, фотоапарат і швидко залишити місце злочину, – пояснює начальник Департаменту поліції охорони, генерал поліції третього рангу Сергій Будник.

Для захисту свого помешкання радять застосовувати весь комплекс заходів: cигналізація, послуги зі встановлення якої надає Поліція охорони, убезпечення вікон і дверей. В охороні житла важливу роль також відіграє добрі стосунки із сусідами по дому.

Джерело: Вісник Києва