У Львові стартував 23-й Форум видавців

15 Вересня 2016 15:16

с15 вересня у Львівському палаці мистецтв розпочинає роботу 23-й Міжнародний книжковий «Форум видавців». Організатори підготували програму на понад 1200 подій і сподіваються зібрати на них близько 50 тисяч відвідувачів.

Цього року на форум обіцяють приїхати ціла низка видатних особистостей: номінант на Нобелівську премію з літератури Ілля Камінський, польських письменник Зємовіт Щерек і Вітольд Шабловський, австрійська письменниця Сюзанна Шоль, письменниця та перекладачка Естер Кінскі з Німеччини, письменник Фредерік Бегбедер із Франції, принц Уганди у вигнанні Аль Аґамі та багато інших.

Почесним гостем, зокрема, є один із засновників Литовської Гельсінської групи, професор слов’янських мов і літератур в Єльському університеті Томас Венцлова.

Як і в попередні роки, відвідувачам пропонують завітати на Львівський книжковий ярмарок, «Ніч поезії та музики non-stop», Львівський міжнародний літературний фестиваль, долучитися до програм «Третій вік» та «Дитячий форум».

Новинкою цьогорічного форуму стане Фестиваль «Місто Лема». Названий він на честь польського письменника-фантаста Станіслава Лема, який народився у Львові. У програмі – літературні заходи, показ фільму про письменника, реальні та віртуальні екскурсії пам’ятними місцями Лема у Львові.

Нововведенням цього року є також тематичний форум «Крим». У його рамках відбудуться панельні дискусії, презентації, кінопокази, поетичні вечори за участі письменників, поетів, видавців та істориків із Криму.

Однією із найочікуваніших подій форуму є вручення премії «Найкраща книга року». Імена переможців 2016 року стануть відомими вже у четвер. Церемонія нагородження відбудеться ввечері у Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької.

Джерело:  cultua.mediа