У столиці відбудеться авто-ретро фестиваль

27 Вересня 2016 10:00
У столиці відбудеться авто-ретро фестиваль

Приємна новина для любителів старовинних автомобілів: з 30 вересні до 2 жовтня на території Музею авіації в Києві буде проходити п`ятий фестиваль ретро-автомобілів Old Car Land. На це свято артефактів світового автопрому прибуде понад 700 машин різноманітних марок і класів із різних куточків України, а також із Великобританії, Німеччини, Польщі, Білорусії, Чехії та інших країн. Серед них будуть і справді унікальні екземпляри. Наприклад, єдиний автобус ЗіС-155, який зберігся в Україні, а зібирався він у Москві з 1949 по 1957 рік, а також туристичний автобус ЛАЗ-697М 1973 року випуску, яких залишилося всього три.

Також на Old Car Land привезуть один із перших київських трамваїв – на кінній тязі. Родзинкою виставки стане чеська Škoda -100, випущена в 1975 році. Основною ж темою п`ятого фестивалю OldCarLand буде техніка, виготовлена на території Украиїни. Так із Луцька, наприклад, доставлять у Київ цлий автовоз українських позашляховиків  різних моделей. Із абсолютно нового на фестивалі буде Військово- історична зона, в якій будуть представлені різні епохи, а також проведено театралізований бій.

Відвідувачів виставки Old Car Land чекає цікава і насичена експозиція та програма заходу, на якому буде представлена автоспортивна техніка, тюнінговані моделі та сучасна антикварна військова техніка і навіть мопеди та велосипеди виробництва Харківського велосипедного заводу різних років. Буде на фестивалі місце і для екологічного транспорт, включаючи саморобні електромобілі.  Причому кожні 2 години будуть проводитися різноманітні автомобільні заходи. Так, 30 вересня відбудеться парад ретро-автомобілів вулицями Києва. Наступного дня пройде пробіг ретро-скутеристів. Також планується провести нічну автогонку. На фестивалі можна буде затюнінгувати свій автомобіль, а також відвідати майстер-клас контраварийної підготовки, чому просто необхідно навчитися в нинішньому засиллі автомобілів. На час проведення цього автозаходу на території музею влаштують сцену, на якій будуть виступати молоді українські музиканти, організують фуд-корт та дитячий майданчик.

Під час фестивалю між Севастопольською площею та Музеєм авіації буде курсувати безкоштовний автобус. Квитки на фестиваль можна придбати за 100 гривень біля входу на виставку або за 80 – попередньо в кофейні «Кофейбус», яка знаходиться поряд зі станцією метро «Шулявська». Для дітей до 12 років вхід вільний.

Джерело:  vechirniykiev.com.ua