Україна подасть на «Оскар» фільм «Українські шерифи»

10 Вересня 2016 16:21

 

 2_0743f

Український оскарівський комітет обрав стрічку «Українські шерифи» режисера Романа Бондарчука на здобуття премії.

Картину обрали серед трьох номінантів у категорії «Фільм іноземною мовою», йдеться на сайті НСКУ.

Герої стрічки «Українські шерифи» – мешканці села Стара Збур’ївка на Херсонщині. Вони піклуються про порядок у селі, оскільки «шерифами» їх обрала громада. Фільм знімали 4 роки.

Світова прем’єра документальної стрічки «Українські шерифи» відбулася на Міжнародному фестивалі документального кіно в Амстердамі IDFA. Там стрічка отримала спеціальний приз журі у головному конкурсі.

Фільм демонструвався на понад трьох десятках фестивалів по всьому світу у конкурсних та спеціальних програмах і продовжує представляти Україну на найпрестижніших кінофорумах, здобуваючи призи й відзнаки.

Нещодавно «Українські шерифи» отримали Гран-прі кінофестивалю Docs Аgainst Gravity у Польщі. Фільм був показаний у 7 містах України (Київ, Харків, Дніпро, Львів, Маріуполь, Одеса, Херсон) під час Міжнародного кінофестивалю документального кіно Docudays UA.

89-та церемонія вручення премії «Оскар» відбудеться 26 лютого 2017 року в Лос-Анджелесі. Експерти розглядали також драми «Гніздо горлиці» Тараса Ткаченка та «Пісня пісень» Єви Нейман. Цього року стрічку-претендента від України обирав оскарівський комітет, реформований після скандалу з висуненням номінанта у 2014 році. Тоді на найпрестижнішу кінопремію подали історичну драму «Поводир» попри протести творців картини «Плем’я».

Джерело: socportal.info