Українські іграшки підкорюють Європу

20 Вересня 2016 18:08

Українські іграшки підкорюють Європу

Іграшки торгової марки «ТехноК» франківської компанії «Інтелком» можна побачити на полицях у великих торгових мережах країн Євросоюзу, і не лише там. Всі іграшки успішно пройшли сертифікацію в ЄС.

«Інтелком» на ринку з 1995 року – починали зі звичайних кубиків з абеткою. За понад двадцять років підприємство виросло до лідера з виробництва пластмасових іграшок. Сьогодні торгова марка «ТехноК» – це майже 400 найменувань.

Цьогоріч компанія продала за кордон третину продукції, 12% – у країни ЄС, решту – на ринки країн СНД.

«Чим ми відрізняємось від інших підприємств? Я не відкрию великого секрету, що в Україні зараз процвітає виробництво іграшки, – каже комерційний директор ТОВ «Інтелком» Олег Цимбалюк. – Я працюю з іграшками вже 20 років і багато знаю про них. Багатьох європейських виробників я знаю особисто. Ми в Україні зараз виготовляємо більше пластикових іграшок, ніж у цілій Європі».

За його словами, у Європі зараз тренд на іграшки під брендом «Маша и медведь». Вони, звісно, не витісняють діснеївських героїв, однак зайняли свою чималу нішу на ринку.

Якщо у світі за різні процеси при виробництві одного товару часто відповідають різні компанії, то на «Інтелкомі» працюють і свої дизайнери з конструкторами, і прес-форми самі виготовляють, і технічну документацію – все від ідеї до готового товару. Компанія відрізняється від інших тим, що не займається копірайтингом.

Молоді хлопці, які ще недавно самі гралися іграшками, тепер їх створюють. Спочатку відбувається 3D-моделювання та друк на 3D-принтері. Процес довгий.

Джерело:  uapost.us