Українські кінематографісти знімуть фільм за «Бабою Прісею»

8 Вересня 2016 14:27

штРежисер Володимир Тихий найближчим часом розпочне зйомки фільму про Чорнобильську зону відчуження «Брама». В основу сюжету покладено п’єсу Павла Ар’є «На початку і в кінці часів, або Баба Пріся». Про це повідомляє видання «Дзеркало тижня».

«Чорнобиль – зміна алгоритму існування України. З цієї причини ця ситуація і має потужний соціальний запит. Павло Ар’є свою роботу виконав блискуче. Тому вона і вибухнула. І дуже багато театрів вхопилися за цю п’єсу», – розповів режисер.

Головну роль у стрічці виконає заслужена артистка України Ірма Вітовська. Нагадаємо, за втілення образу баби Прісі у виставі «Сталкери» (спільний проект Молодого театру і театру «Золоті Ворота», режисер – Стас Жирков) Вітовська здобула перемогу в номінації «Найкраща жіноча роль» премії «Київська пектораль-2015».

Але, як зізнався Володимир Тихий, він розглядав кілька напрямків пошуку акторів. За його словами, була навіть ідея, щоб бабу Прісю грав чоловік. «Образ Прісі для мене десь римується з кастанедівським Доном Хуаном. Тобто це персонаж, який вийшов на формат існування “поза часом”. Коли енергетика не збігається з віком», – додав режисер.

Зйомки фільму відбудуться в селищі Лучанки Овруцького району Житомирської області. 60% його території займають пусті будинки, з яких було виселено мешканців після катастрофи.

Підготувала Людмила Шевченко

На фото: Ірма Вітовська у виставі «Сталкери»

Фото: artist-bilet.com