Український переклад книги “Гаррі Поттер і прокляте дитя” вийде уже цієї п’ятниці

28 Вересня 2016 13:50

Український переклад книги “Гаррі Поттер і прокляте дитя” вийде уже цієї п’ятниці

Український переклад 8 книги про Гаррі Поттера презентують та почнуть продавати по всій Україні цієї п’ятниці, 30 вересня. Про це повідомило видавництво А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, яке займається перекладами “Поттеріани”.

Український переклад вкотре стане першим, він вийде раніше російського і польського, розповів директор видавництва Іван Малкович в ефірі “Громадського радіо“.

“У п’ятницю, 30 вересня, відбудеться презентація восьмої книжки “Гаррі Поттер і прокляте дитя”. Це п’єса, яку Джоан Роулінг написала у співавторстві з іще двома драматургами. Спочатку я насторожено поставився, коли почув, що це п’єса. Але потім я кілька разів прочитав і захопився сюжетом”, – сказав Малкович.

Гаррі Поттеру у новій книзі 40 років, і він має трьох дітей. Головний герой – це середній син, на ім’я Албус Северус.

“Мені дуже подобається, як Джоан Роулінг придумала це ім’я. Тому що Албус – це Дамбдор, а Северус – це Снейп. До кінця книжки ми думали, що Снейп – це негативний персонаж, а виявилося, що ні. І Гаррі назвав свого сина Албус Северус. Він приятелює в книжці з сином Драко Мелфоя, який називається Скорпій. Старший син має ім’я Джаймс, а донька – Лілі. Це дуже зворушливо, коли ти читаєш і знаєш цей світ”, – розповів видавець.

П’єсу “Гаррі Поттер і прокляте дитя” зараз ставлять у Лондоні. Квитки на неї розкуплені до 2017 року.

Джерело:  uapost.us