Уряд Москви визначився з долею бібліотеки української літератури

21 Вересня 2016 13:40
 Фото: tvc.ru

Фото: tvc.ru

Уряд Москви прийняв рішення зберегти бібліотеку української літератури і передати її Всеросійській державній бібліотеці іноземної літератури ім. М.І. Рудоміно. Відповідне рішення було прийнято в середу на засіданні президії уряду Москви.

Книжкове зібрання ляже в основу фонду Центру слов’янських культур, створюваного в “іноземці”. Крім нього, туди увійдуть фонди самої бібліотеки ім. Рудоміно, різних культурних центрів і зборів бібліотек країн-учасниць Форуму слов’янських культур (ФСК).

Як розповіли в департаменті національної політики, міжрегіональних зв’язків та туризму Москви, Центр слов’янських культур стане “простором, які надають широкий вибір класичної і сучасної літератури слов’янських авторів, а також слугуватиме майданчиком для проведення зустрічей з письменниками, діячами культури, представниками творчих професій країн-учасниць ФСК, координувати видавничі проекти”.

“Спільний проект із “іноземкою” дозволить найкращим чином використовувати потенціал книжкових фондів українською мовою – “іноземка” має значну аудиторією і досвідом роботи з іноземною літературою, а також в організації міжнародного культурного обміну і співробітництва”, – зазначив керівник департаменту Володимир Черніков.

Джерело: Сегодня