В Україні буде ще одна платформа для реєстрації шлюбу онлайн

26 Вересня 2016 13:23

Подати заяву на реєстрацію шлюбу тепер можна буде онлайн на порталі державних послуг iGov.

фото: semri.com.ua, firestock, youtube.com

фото: semri.com.ua, firestock, youtube.com

Послуга поки що доступна лише в Дніпрі, однак, за словами менеджера проекту Дмитра Дубілета, у жовтні цього року можна очікувати її запуск по всій Україні. Він також окреслив почерговість дій для тих, хто у майбутньому планує скористатися платформою.

Для того, щоб подати заяву на реєстрацію шлюбу, необхідно:

1. Увійти в систему через BankID (увівши дані інтернет-банку, який під’єднаний до системи) або електронно-цифровий підпис (наприклад, ЕЦП податкової, мін’юсту тощо).

2. Заповнити форму, вказавши РАЦС, в якому ви б хотіли провести церемонію: тип церемонії (проста або урочиста), дату, бажаний спосіб оплати державного мита (якщо онлайн – після подання звернення на вашу поштову скриньку відправлять «кнопку» для сплати та детальну інструкцію, або у формі заяви будуть вказані реквізити обраного РАЦСу – достатньо буде завантажити, роздрукувати та сплатити квитанцію).

3. Далі – ввести дані про чоловіка та дружину, завантажити сканкопію документа, що посвідчує особу, потім – відповісти на кілька питань щодо військової служби, сімейного стану, громадянства.

 4. Якщо ви обираєте спосіб оплати онлайн – необхідно сплатити державне мито. Тільки після цього заява буде прийнята в роботу працівникам обраного РАЦСу. Якщо було обрано інший спосіб оплати і до звернення вже додано квитанцію, заява одразу розглядається працівникам РАЦСу.

5. І останнє – підтвердити «Замовити послугу». Вам надсилатимуть листи на вказану у формі заяви пошту з інформацією про стан її обробки. Якщо форма заяви буде заповнена неправильно, вам запропонують заповнити форму ще раз, вказавши на помилки. Ще один важливий момент: шлюб реєструється через місяць від дня подання заяви про реєстрацію шлюбу.

За матеріалами watcher.com.uа

– See more at: http://tvoemisto.tv/news/v_ukraini_bude_shche_odna_platforma_dlya_reiestratsii_shlyubu_onlayn_80961.html#sthash.d2z6gt6U.dpuf