В Україні підвищуються тарифи на електрику

1 Вересня 2016 10:12
Фото з відкритиx джерел

Фото з відкритиx джерел

З 1 вересня 2016 року, в Україні підвищуються тарифи на електроенергію для населення. Подорожчання відбувається в рамках четвертого етапу вирівнювання цін на електроенергію для населення і ліквідації перехресного субсидування, нагадує Нацкомісія з регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг.

“Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, у лютому 2015 року прийняла рішення щодо поступової ліквідації перехресного субсидування населення за рахунок інших споживачів. Зазначене рішення передбачає підвищення тарифів на електроенергію для населення в п’ять етапів протягом двох років”, – йдеться в повідомленні регулятора на урядовому порталі.
Так, 1 вересня вартість електроенергії для населення збільшується в порівнянні з діючими тарифами для побутових споживачів за умови споживання за місяць у середньому:
– 50 кВт/год – на 7,2 грн;
– 100 кВт/год – на 14,4 грн;
– 150 кВт/год – на 29,4 грн.
Такі тарифи на електроенергію будуть діяти до 28 лютого 2017 року. Наступне зростання тарифів на електроенергію заплановане на 1 березня 2017 року.
У той же час українці вважають підвищення тарифу на електроенергію необгрунтованим. Зокрема, люди зазначили, що кожне підвищення тарифів на комунальні послуги вкрай позначається на їхніх статках, інформує УНН.
Джерело: ua.korrespondent.net