Вчені: невиспана людина небезпечна для оточуючих

20 Вересня 2016 11:12
Ученые: невыспавшийся человек опасен для окружающих

Невиспана людина являє загрозу для суспільства. В цьому впевнені вчені з університету штату Юта (США). Аби переконати в цьому громадськість, вони закликають ознайомитися з результатами нещодавно проведеного дослідження.

В експерименті взяли участь 839 добровольців. Їх розділили на дві групи. В першу увійшли люди, які присвячували сну не менше 6 годин на добу, а в другу – учасники, які спали набагато менше, ніж належить.

Через деякий час випробовуваних обстежили на томографі. Виявилося, що в кожній групі були бадьорі на вигляд люди, але насправді їхній мозок не працював, а дрімав.

Вчені пояснюють, що люди, які не обмежують себе в нічному відпочинку, в самому початку занурюються у фазу дрімоти, а потім вже настає і фаза глибокого сну. В той же час громадяни, які недосипають, пропускають першу фазу і відразу занурюються у фазу міцного сну.

В кінцевому підсумку це призводить до зниження реакції та втрати концентрації. В такому стані людина являє загрозу для суспільства. Особливо, якщо вона сідає за кермо автомобіля або виконує яку-небудь значиму роботу, що потребує підвищеної уваги.

Джерело: infokava.com