Вчені США розвінчали п’ять міфів про шкоду цукру

19 Вересня 2016 16:37

5333c1e943743918f5dc42a13c259e32За словами фахівців, багато хто впевненений, що цукор є шкідливим продуктом, регулярне вживання якого здатне завдати серйозної шкоди організму, передає Cosmopolitan. Але як показав ряд медичних досліджень, цукор не тільки не є некорисним, але й повинен бути частиною здорового харчування.

Міф 1. Цукор — це отрута

Як розповідає професор Маріон Нестл, багато продуктових компаній заявляють, що заради здоров’я слід відмовитися від цукру і перейти на більш здорові аналоги. Але це не більше ніж маркетинговий хід, запевняє експерт. На день людина може без шкоди вживати до 12,5 чайних ложок цукру.

Міф 2. Цукор є причиною ожиріння

За словами вчених, причиною зайвої ваги і супутніх хвороб є не цукор, а солодка їжа, яка доповнюється іншими добавками і містить багато калорій. Саме переїдання даних продуктів веде до проблем зі здоров’ям.

Міф 3. Натуральні підсолоджувачі корисніші за цукор

Як заявляють експерти, агава, мед або кленовий сироп завдає організмові такої ж шкоди, як і звичайний цукор. Тому немає необхідності відмовлятися від цукру.

Міф 4. Продукти без цукру набагато корисніші

За словами професора Нестл, продукти без цукру зазвичай містять штучні підсолоджувачі, які несуть більше шкоди організму. Експерт запевняє, що такі продукти не тільки не допомагають схуднути, а також навіть не до кінця вивчено їх вплив на організм.

Міф 5. Фруктові соки корисніші за лимонад

Насправді у фруктах також міститься чимала кількість цукру і нехай він здається більш корисним, наш організм не бачить різниці. Тому, слід вживати цей напій в помірній кількості, щоб не перевищувати щоденну норму цукру.

Джерело:   socportal.info