Британські дієтологи розповіли, чим харчуються найздоровіші нації світу

12 Жовтня 2016 12:10

м3Британські дієтологи розповіли, чим харчуються найздоровіші нації на планетіЗгідно з останнім дослідженням Глобального тягаря хвороб, травм і факторів ризику, в якому брали участь понад 500 фахівців з 50 країн, найздоровішими країнами виявилися: Ісландія, Сінгапур, Швеція, Андорра і Великобританія, передає Depo.ua з посиланням на  The Independent.

Незважаючи на те, що жителі цих країн можуть дозволити собі якісну медицину і мають високий рівень обізнаності про здоров’я, вони також мають здорові звички в харчуванні. Таким чином, дієтологи, дослідивши харчування громадян топ-5 країн, розповіли, що полюбляють вживати найбільш здорові нації на Землі.

5. Великобританія

За словами дієтолога Шони Вілкінс, британці все частіше відмовляються від напівфабрикатів, консервів та інших шкідливих продуктів на користь свіжих овочів і домашньої їжі. Навіть у зимовий час вони намагаються їсти якомога більше сезонних овочів, таких як бруква, пастернак і брюссельська капуста. Також, тут люблять рибу і натуральне м’ясо. Як правило це яловичина, телятина, нежирна баранина або свинина. Окрім того, британці вживають мало хліба і не полюбляють страви з тіста, такі як млинці, пельмені або макарони.

4. Андорра

Окрім того, що Андорра вважається однією з найздоровіших країн, вона також вважається одним з лідерів по тривалості життя. Люди тут дотримуються середземноморської дієти, яка включає рибу, нежирне м’ясо, багато овочів і круп. Окрім того, крихітна Андорра займає четверте місце у світі за кількістю вживання вина. Незважаючи на той факт, що це алкогольний напій, в ньому містяться антиоксиданти, які контролюють рівень холестерину, підвищують імунітет і покращують загальний стан організму.

3. Швеція

Доктор Мерилін Гленвілль пояснила, що шведи регулярно вживають продукти, корисні для травлення, від якого залежить загальне здоров’я. Наприклад, в їх щоденний раціон входять кисломолочні продукти, овочі й риба і нежирне м’ясо. Не відмовляються шведи і від солодощів і випічки, але вживають їх нечасто. Окрім того, вони вкрай рідко їдять кетчуп, майонез та інші соуси.

2. Сінгапур

За словами дієтолога Лілі Суттер, трави та спеції, які часто використовуються в кулінарії, допомагають запобігти різноманітним хворобам. Окрім того, високий рівень життя дає можливість громадянам дозволити собі різноманітні й корисні продукти. Більше того, тут не прийнято їсти солодощі. Їх замінюють фруктами, які представлені в достатку. Часто їдять також морепродукти, рис або м’ясо птиці. Навіть вуличні кафе пропонують здорову їжу.

1. Ісландія

Риба відіграє найважливішу роль у харчуванні ісландців, пояснює дієтолог Мерилін Гленвілль. Окрім того, тут прийнято їсти цільнозерновий хліб і продукти, що містять повільні вуглеводи. Більш того, в щоденний раціон входить місцеве кисле молоко, а також сири, овочі і фрукти. За словами експерта, в Ісландії не прийнято їсти ковбаси, напівфабрикати або будь-які інші малокорисні продукти.

Джерело:depo.ua