Чиї інтереси стоять за будівництвом торгового центру над станцією метро “Героїв Дніпра”

7 Жовтня 2016 14:41
Слідство.Інфо
Слідство.Інфо / 24 Канал

В серпні станція метро “Героїв Дніпра” в Києві опинилась в епіцентрі скандалу. Прямісінько над станцією взялися зводити торгово-розважальний комплекс.

Питання безпеки було першим, що обурило мешканців прилеглих до станції метро “Героїв Дніпра” будинків. Архітектори пояснили, що якщо торговий центр таки побудують, то тунель просто розвалиться та, відповідно, можуть загинути люди.

Будівництво вже розгорнулось повним ходом. Метро в буквальному сенсі тріщить по швах.

Що дивує в скандальній історії – це позиція Київського метрополітену. Попри ледь не щоденну появу нових тріщин керівництво підземки продовжує стверджувати – будівництво законне і безпечне.

Також в цій будівельній історії дивує позиція мера Києва, який не поспішає дослухатися до протестувальників.

Якщо ми хочемо наше місто розвивати, нам потрібні інвестиції. Без інвестицій буде тяжко,
– вважає Кличко.

В офіційних витягах з державного земельного кадастру, землю над станцією метро Героїв Дніпра орендує компанія “Єлікон ЛТД”. За даними реєстру фізичних та юридичних осіб, кінцева власниця компанії – Тереза Анна Елізабет Брюстер з Сейшельських островів.

Журналісти з’ясували, що ще донедавна у скандального забудовника була інша власниця – киянка Ганна Вергелес. Жінка володіє одразу кількома компаніями у столиці.

Ганна Вергелес – матір народного депутата Валерія Іщенка. А він давній соратник київського мера Кличка.

Джерело: http://24tv.ua/chiyi_interesi_stoyat_za_budivnitstvom_torgovogo_tsentru_nad_stantsiyeyu_metro_geroyiv_dnipra_n734629