Дівчата в усьому світі займаються хатніми справами на 40% більше, ніж хлопці – ООН

8 Жовтня 2016 14:46
Дівчатка проводять в середньому на 40% більше часу, виконуючи різну хатню роботу, ніж хлопчики, йдеться у дослідженні Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Якщо підрахувати тривалість “перевиконання” роботи серед дівчат у всьому світі, вийде 160 мільйонів годин щодня, повідомляє ВВС.

Дві третини дівчат готують їжу і прибирають удома, а кожній другій ще й доводиться займатися важкою працею, наприклад, носити воду. Їх також набагато частіше зобов’язують виконувати менш помітні домашні обов’язки, наприклад, опікуватися молодшими братами і сестрами або доглядати за старшими членами родини.

З віком навантаження на них збільшується, а різниця у співвідношенні домашніх обов’язків хлопчиків і дівчаток зростає.

Дівчата віком від 5 до 9 років витрачають на домашні турботи на 30% більше часу, ніж хлопчики, а 14-річні – удвічі більше часу.У Сомалі дівчата 10-14 років проводять в середньому по 26 годин на тиждень на хатні клопоти. Це найвищий показник серед усіх країн.

У Буркіна-Фасо та Ємені також помітний найбільший розрив в обсягах домашніх обов’язків, що виконуються хлопчиками і дівчатками.

Дівчата змушені жертвувати можливістю вчитися, рости і просто насолоджуватися своїм дитинством, – розповіла фахівець ЮНІСЕФ Анжи Мальхорта.

Нерівний розподіл роботи між дітьми різної статі також закріплює гендерні стереотипи та подвійне навантаження, яка випадає на долю жінок різних поколінь“.

Дівчатка проводять в середньому на 40% більше часу, виконуючи різну хатню роботу. Фото Artranq/Depositphotos

Повний текст доповіді також містить відомості про насильство, весілля неповнолітніх і проблемах освіти.

Документ оприлюднять 11 жовтня, на Міжнародний день дівчини, заснований ООН.

Джерело:  life.pravda.com.ua