Гастролі та виступи російських артистів, які підтримують політику президента Путіна на Сході України та окупацію Криму, неприйнятні, – експерт

6 Жовтня 2016 13:58

372036Те, що в Україні, яка наразі перебуває у військовому конфлікті з країною-агресором Росією, на концертних майданчиках співатимуть російські артисти, які підтримують агресію Росії проти України і офіційно не засудили її, неприйнятно. Так вважає політичний експерт, голова київського осередку Фонду Миколи Томенка «Рідна країна» Олександр Федоренко, коментуючи провал голосування Верховною Радою  за Проект закону №4303 про внесення змін до деяких законів України стосовно обмеження використання медійної продукції держави-агресора.

«Гастролі та виступи російських артистів різного жанру, які підтримують політику президента Путіна на Сході України та окупацію Криму або ж не засуджують такі дії власної держави, мають проходити в тій державі, яку вони представляють. Крім України військові конфлікти  сьогодні в світі тривають у близько 40 країнах.  Чи  можна уявити гастрольний тур сирійського чи пакистанського  артиста в Ізраїлі і чи це нормально? Вважаю, що ні, але в Україні народні депутати не заперечують такий стан речей», – говорить експерт.

За словами Олександра Федоренка, наслідком допуску масового  російського популярного продукту в Україну  стане не тільки зниження  рівня довіри до влади, яка  допускає подібну ситуацію в країні, але й зниження рівня національної свідомості.

«Це має бути вирішено на законодавчому рівні – ми не можемо весь час доводити Європі, що російські війська постійно ведуть вогонь по українській території і в цей же час приймати в концертних залах російських артистів, які підтримують країну-агресора. До того ж, хтось таки має усвідомити, що такий вплив негативно відобразиться на молоді », – вважає експерт.

 

Нагадаємо,   сьогодні Верховна Рада відхилила законопроект  №4303 , який забороняв би чи обмежував би виступи російських артистів, які підтримують агресію Росії проти України і офіційно не засудили її. Законопроектом пропонувалося вимагати від російських музикантів, артистів театру та кіно письмових заяв про засудження агресії Росії проти України, зокрема окупації її територій.