Найкорисніші продукти для мозку

16 Жовтня 2016 12:55

36578021.s2lzfrxg1mСучасне життя вимагає постійної розумової діяльності, концентрації уваги та уважності. Часу на перепочинок майже немає. Однак, як зробити, щоб мозок був активним в будь-який час? Найпростіший метод – правильне харчування. Енциклопедія Корисного пропонує до вашої уваги перелік продуктів, які допоможуть зробити роботу вашого мозку продуктивнішою.

20142508075204

1. Соняшникове насіння та горіхи

Ці продукти є дуже корисними для мозку, адже містять велику кількість вітаміну Е та жирних кислот, фосфору і заліза – разом ці компоненти позитивно впливають на підвищення пам’яті.

2. Сухофрукти

Бром – найцінніший елемент, який міститься в куразі та чорносливі. Він допомагає зберегти концентрацію уваги та покращити пам’ять. Окрім того, в них є залізо та аскорбінова кислота, що стимулюють робочі процеси в мозку.

3. Висівки, крупи

Вітаміни групи В, які входять до складу цих продуктів позитивно впливають на нервову систему, допомагають долати стреси.

4. Чорниця

Ця ягода – справжній скарб для тих, хто займається розумовою працею. Адже в чорниці є і велика кількість різних вітамінів та мінералів, які не дають мозковим клітинам відмирати передчасно.

5. Жирна риба

Загалом корисною є будь-яка риба, однак саме жирна містить найбільшу кількість омега-3 кислот та йод – життєво необхідні для нервової системи, а також корисний для мозку фосфор.

6. Ківі

Основна перевага цього продукту у високій концентрації вітаміну С. Лише один ківі містить добову норму цього вітаміну, необхідну людині. Основна його перевага – вітамін С допомагає у боротьбі з вільними радикалами.

7. Помідори

Ця ягода містить дуже корисний лікопен – він також захищає організм від вільних радикалів.

8. Морська капуста та молюски

Ці продукти мають в собі багато йоду та цинку, що допомагають зміцнити пам’ять та заспокоїти нервову систему.

shokolad9. Гіркий шоколад

Цей смаколик недарма вважають продуктом-антистресом, однак у нього є ще одна суттєва перевага – магній. Цей мікроелемент допомагає підтримувати пам’ять на високому рівні.

shutterstock_17877558210. Морква

Бета-каротин, яким багатий цей продукт, бореться зі старінням клітин мозку, яке спричиняють вільні радикали.

Джерело: http://korysne.co.ua/category/people/