NASA готує до запуску ракету з українським двигуном

5 Жовтня 2016 11:29
kyiv1.org

kyiv1.org

Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) і компанія Orbital ATK успішно завершили попередню перевірку польотної готовності ракетоносія Antares OA-5 та призначили його запуск на 13 жовтня.

Про це власному кореспондентові Укрінформу повідомили в NASA у вівторок.

“Космічний запуск запланований 13 жовтня о 21:13 за Вашингтоном”, – зазначили в американському космічному агентстві.

Нині у рамках підготовки до запуску проводяться роботи з остаточної інтеграції супутника Cygnus і ракетоносія Antares та встановлення корабля на стартовий майданчик, запланованого на 11 жовтня.

При цьому в NASA уточнили, що графік підготовки до запуску та самого старту ракети може змінюватися залежно від погодних умов.

 Головним розробником ракети-носія Antares є корпорація Orbital Science Corporation (США). Однак апарат створюється в рамках міжнародної кооперації за участю, в тому числі, підприємств України. Зокрема, основна конструкція першого ступеня Antares розроблена Конструкторським бюро “Південне”, виготовлена “Південним машинобудівним заводом ім. О. М. Макарова” в кооперації з українськими підприємствами “Хартрон-АРКОС” (Харків), “Київприлад” (Київ), “Хартрон-ЮКОМ” (Запоріжжя), а також “ЧЕЗАРА” та “РАПІД” (Чернігів).

Ракета-носій призначена передусім для доставки вантажів на Міжнародну космічну станцію, а також для запуску комерційних і державних космічних апаратів.

Джерело:Укрінформ