Названі країни з вкрай збайдужілими людьми

23 Жовтня 2016 19:36
epochtimes.com.ua

epochtimes.com.ua

Учені встановили, у яких країнах проживають найбільш холоднокровні жителі. Лідерами у списку і найбільш черствими виявилися жителі Прибалтики та Східної Європи. У той же час найбільш співчутливими з усіх виявилися люди, які проживають у Латинській Америці і Перській затоці, передає   ua.korrespondent.net  з посиланням на The Journal of Cross-Cultural Psychology.

Зазначається, що найменш чуйними були названі жителі Польщі, Литви, Естонії та Болгарії. Досить низький рівень співчуття був виявлений у Росії. Україна, поряд з багатьма іншими країнами, до списку не була додана.
У той же час найбільш небайдужими були визнані люди з Еквадору, Саудівської Аравії, Перу і Данії.
Загалом психологи вивчили дані за 63 країнами світу. Під час дослідження фахівці виявили ключові властивості, які можуть впливати на менталітет народу, а також на те, як певних людей може сприймати оточення.
Вчені взяли до уваги схильність до виявів невротичності, здатність довіряти іншим, ступінь старанності, а крім того – фактори індивідуалізму і колективізму.
При цьому фахівці зазначають, що результати цього дослідження актуальні лише на цей час, оскільки згодом картина може змінитися.
The Science Daily