Обов’язок кожного громадянина – знати та поважати українську історію, мову та Конституцію

22 Жовтня 2016 09:11

томмиколаНа цьому акцентував увагу   доктор політичних наук Микола Томенко під час зустрічі зі студентами та викладачами факультету політології та права НПУ імені М. Драгоманова.

«Сьогодні, з нагоди дня народження автора першої української Конституції Пилипа Орлика, хочу зауважити, що знання нашої правдивої історії Конституції є дуже важливим для того, щоб ми розуміли власні перемоги і поразки, робили висновки і більше не припускалися помилок», – сказав М. Томенко.

Під час зустрічі він презентував свій навчальний посібник «Україна: історія Конституції» та інші видання Фонду «Рідна країна», які передав до університетської бібліотеки.

Микола Томенко також звернув увагу на парадокс, що сьогодні, за теперішньої влади, а не за часів Януковича-Табачника, почалися скорочення викладання у вищих навчальних закладах історії України, історії української культури, мови. «Тому нам спільно треба зробити все, щоб не лише людина з вищою освітою, а кожен громадянин України знав і шанував власну історію, мову та Конституцію. Не даремно у більшості країн, щоб отримати громадянство, а в деяких – і щоб отримати дозвіл на працю, необхідно скласти іспити або пройти співбесіду на знання історії, мови та Конституції.

«Тому нам конче необхідна державна програма для пропагування та вивчення історії, мови та Основного закону для того, щоб в Україні були справжні громадяни, які шанують і поважають власну державу», – підсумував Микола Томенко.

Джерело: Сайт М. Томенка