Пари найчастіше розпадаються весною та влітку – вчені

9 Жовтня 2016 17:14
111254

Розлучення, як виявилося, теж може залежати від зміни сезону. В Університеті Вашингтона було проведено дослідження, яке назвало дві найнебезпечніші для збереження сім’ї точки року. І одну з них ми з вами щойно минули, пише zhinku.info.

Професор соціології Джулія Брайнс і кандидат наук Брайан Серафіні досліджували криву розлучень із 2001 по 2015 рік і виявили: “проклятими” місяцями для подружжя є серпень і березень. І цей поведінковий шаблон працює не тільки в їх рідному штаті.

Учені вважають, що вся справа – в ошуканих надіях, які сімейні пари покладають на літо і зиму. А коли ці сезони закінчуються, так і не принісши бажаної радості, поспішають до адвокатів із розлучень.

Зима – це Різдво, Новий рік, День Святого Валентина, зимові канікули. Хочеться свята. Тягне кататися на ковзанах і лижах, ліпити сніговиків, у відпустку злітати. Літо – це ліс і річка, морський пляж, велопрогулянки, пікніки – кому що ближче. І той, і інший сезон пов’язаний з новим циклом оптимізму, надією на те, що в житті відбудеться якесь оновлення.

 І ось зима закінчується, приходить березень (закінчується літо, настає серпень). Якщо відпустка пройшла бездарно, очікування не збулися, нових щасливих сімейних спогадів не створено, мимоволі задумаєшся: ну і який у цьому сенс? Варто щось змінювати, брати долю у свої руки, позбавлятися від партнера, з яким життя складається не так, як мріялося, і починати все з нуля.